Maksupaketi läbisurumine ei läinud Taavi Rõivasel sugugi lihtsalt. Tõsiseim vastuseis tekkis Reformierakonna sees. Anne Sulling ja Maris Lauri valmistasid juhatuse koosolekuks ette ideed, et majutusasutuste käibemaksu tõstmise asemel 9 protsendilt 14 protsendini võiks tõsta hoopis käibemaksu 10 protsendini kõigil neil kaupadel, mille puhul seni kasutati väiksemat määra, sh ravimid ja ajakirjandus. Rõivas oli nende ettepanekute vastu. Ta teatas, et tal on tunnetuslik enamus.

Kuna paljud inimesed maksutõusu üle nurisesid ja olid valmis Riigikogus nende vastu hääletama, algasid sahinad, et läbikukkumise korral võib partei uueks esimeheks ja peaministriks saada Urmas Paet. Rõivas pani seepeale maksutõusud ühte paketti ja sidus selle usaldushääletusega. Nii ei saanud erakonnakaaslased eraldi hääletada näiteks kütuseaktsiisi tõusu või lastetoetuste tõusu, majutusasutuste käibemaksu tõusu ja sotsiaalmaksu langetamist.

Tartu vanglas hakkas Läti moslem piiblit lugema

Lätlane nõudis vanglas lätikeelset koraani. Kuna ametnikel seda anda polnud, mõtles mees, et hüva, koraanis on kirjas, et “kasulik on lugeda pühakirja” (s.t siis et justkui ükskõik millist). Ja nüüd loeb mees isegi rõõmuga piiblit koraani asemel.

Häda tulekul?

Riiklik “Hädaolukordade riskianalüüside kokkuvõte” (2013) nimetab ühe hädaolukorrana massilist põgenike sisserännet riiki. Selle kohaselt on võimalikud järgmised olukorrad. 1. Välispiirile saabub 50 inimest, kes soovivad taotleda varjupaika. 2. Siseriigis avastatakse transpordivahendist 50 inimest, kes soovivad taotleda varjupaika. Sellega kaasneb oluline koormus korrakaitsepolitseile. 3. Välispiirile saabub 50 inimest, kes soovivad taotleda varjupaika. Põgenike päritolu piirkonna kohta on olemas eelinformatsioon seal leviva nakkushaiguse või kiirituse kohta.

Euroopa Liit sooviks Eestisse kvoodisüsteemi kaudu saata 326 sõjapõgenikku ja ümber paigutada veel 738 varjupaigataotlejat.