Haiglate Liidu 3.-4. septembril Käärikul korraldatud aastakonverentsil, mis sattus just kõige kuumemate pagulasdebattide ajale, teatas sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet, et Eesti haiglavõrk elaks üle ka selle, kui siin elaks sada tuhat inimest rohkem.

PUNASED KINGAD JA KÕVAD KOMMID

Maksu- ja tolliamet ostab riigihankega oma naistöötajatele 700 paari musti ja punaseid kingi. Kontsaga kingad peavad olema klassikalise tegumoega, pealt ninaosas kinnised ja ettenähtud aastaringseks kandmiseks. Kinga talla muster ei tohi koguda pori.

Politsei- ja piirivalveamet aga otsib, kes müüks võmmidele 70 000 euro eest kommi. Sellest 26 000 eurot kulub ilma täidiseta kõvade karamellide ostmiseks, mis tuleb pakendada muuhulgas politseikaatri ja -helikopteri pildiga ümbrispaberisse.

EESTI MUUSIKAT EI KOSTA

Eesti muusikategelased kaotavad saamata jäänud autoritasudena aastas 125 000 eurot, sest nende teoseid mängitakse raadiojaamades liiga vähe. Eesti esitajate Liidu tegevdirektori Urmas Amburi sõnul maksti ühel aastal autoriõiguse tasu 503 Eesti ja 17 888 välismaisele esitajale (suhe 2,7% vs 97,3%).

JUUBEL TÜRGI MOODI

Riigikogu liige, põhiseaduskomisjoni esimees Kalle Laanet tähistas eelmisel nädalal oma 50. sünnipäeva Istanbulis.

PROKURATUUR LISAB TULEJÕUDU

Edgar Savisaare altkäemaksuprotsessil jätkab uurimist juhtiva prokurörina Laura Vaik. Ta saab aga endale väärika abilise: teda hakkab abistama Riigiprokuratuuri süüdistusosakonna juhataja Steven-Hristo Evestus.

OSTA ENDALE PRILLIKIVI!

iTunesis on müügile ilmunud rakendus nimega „Prillikivi“. Ehkki Edgar Savisaar kuulutas hiljuti, et on „puhas kui prillikivi“, pole siiski tegu korruptsioonist vabastava äpiga. Kirjelduse kohaselt „peidab Prillikivi kommentaaride funktsiooni suurtes Eesti meediasaitides. Lisatasu eest peidab see reklaamid ja blokeerib jälitusskriptid“. Äpi autoriks on Jaanus Kase.