Nordea kontsertmajja Obama kõnet kuulama saabunud VIPid ja üliõpilased seisid pikas sabas, mis ulatus Estonia puiestee valgusfoorideni. Käes olid eestlastel paberilehed USA saatkonna kutsega. Ülivähe oli neid, kes näitasid oma kutset elektroonilsel kuvaril, kuigi eesti ja ameerika politseinikud olid skannerid valmis pannud. Aga ehk olid VIPid lihtsalt realistid ega tahtnud asja keeruliseks ajada, kuna aega sissepääsemiseks oli vähe ja tahtjaid palju? Üks Ekspressiga rääkinud analüütik näiteks kinnitas, et kui tema bussipileteid hakati paberi asemel skaneerima telefoniekraanilt, on tabavusprotsent endise 100 asemel 50.

FORCE MAJEURE 

Transpordifirma Schenker lõpetas kaupade vedamise Stockholmi Rinkeby eeslinna, sest seal pole tagatud juhtide, autode ega veose turvalisus. Autosid on kividega pillutud, kaupu on püütud röövida, sohvrid on peksa saanud. Huvitav, miks küll on rootslased nii pahased veoautode peale?

RÕIVASE TURVAMEHED EI HÕIVAGI PARKLAT 

Kassisaba asumi elanik Joonas Tartu lükkas ümber Eesti Ekspressis väidetu, et Taavi Rõivase turvameeskond hõivab naabermaja elanike parklakohti. Toimetus täpsustab: parklas on ruumi küll, harjumist vajab hoopis elu turvameeste ja maja külge paigaldatud valvekaamerate vaateväljas. "Aga see on loomulik, valitsusjuht ei peagi oma ameti tõttu metsas elama," lisas Tartu.

EKSPRESS LÕI RIIGIKOGU KIHAMA 

Juba mitu päeva enne käesoleva lehe trükkiminekut arenes ühe erakonna siselistis diskussioon divesinikmonooksiidi teemal. Ekspressi koostatud pöördumine levis kettkirjana. Keegi olla lubanud kõigi õigesti vastanute vahel välja loosida pudeli eelmainitud vedelikku, mida nimetatakse rahvasuus lihtsalt veeks.