Siiani pillavas heaolus elanud rikaste piirkonna esimene, märgilise tähtsusega komisjonibutiik on Viimsi kaubanduskeskuses töötanud nüüd juba kaks kuud. Selle omaniku, välimuselt veidi supermodell Carmen Kassi meenutava Valeria Mihhalopi sõnul läheb äri hästi. Esimesel kuul tõid kohalikud oma vanu asju poodi müügiks rohkem, kui neid osteti. Nüüd on toojate-ostjate osakaal juba tasakaalu läinud.

Müüjatar Žanna räägib teisipäeval Ekspressile, et tal oli päris raske päev. "Olin üksi tööl ja nii palju inimesi käis! Päevas käib ikka 50 inimest vähemalt," ütleb ta õhtul kell viis, enne igaõhtust kauba vastuvõtmist.

Viimsi elanikele saadeti enne poe avamist kodudesse uue kaupluse kohta teatised. Et pood paneb müüki toodud kaubale 50 protsenti hinda juurde, maksimaalselt saab esemeid letil hoida kaks kuud ja kui inimene neid tagasi ei taha, annetatakse müümata jäänud kraam heategevusele.

Siis hakkas pihta usin vanade riiete kauplusesse vedamine: mehed tõid oma vanu teksaseid ja Armani vöösid; vanemad daamid elegantseid kostüüme (mis olid küll veidi moest läinud, aga see-eest hästi hoitud); rikkad naised Moschino kotte, Marc Jacobsi, Armani, Laura Biagiotti, Guessi, Bally, Miu Miu ja Cavalli kotikesi, kleidikesi, kasukaid ja kauneid kingi. Ka ohtralt lasteriideid.

Tavalisest väikelinna sekkarist erineb butiik Banana peamiselt oma esindusliku firmariiete valiku poolest. Aga selles ökotoodete marketi ja eksklusiivse veinipoe taga asuvas hästilõhnavas poekeses on komisjonipoodides ebatavaline, lastele mõeldud mängunurgake.

Isegi rikkaima valla esimeses komisjonipoekeses on kohustuslikud mugavused, millega sealne klientuur on poes käies harjunud.