Mismoodi lendas oma toolilt maailma luuraja nr. 1, CIA direktor David Petraeus?
Maailma luure nr. 2, FBI nuhkis kindral Petraeuse ja tema armukese, Paula Caldwelli intiimsuhetes. Kuna Paula oli õel fuuria, siis leiti tema kirjakastist ka küberkiusu kirjad kaunitar Jill Kelleyle

Mida erutusest kangestunud luurajad nende kirjadega tegid? Muidugi lekkisid Washington Postile! 

Jill läks ülivihaseks ja tõi riigiametnike sigaduse Kongressi ette.
Wikipediast leiamegi sellise lause USA maksumaksjate kulul tegutsevate luureametite kohta:

The subsequent cyber-stalking investigation by the FBI uncovered an extramarital affair between CIA boss Petraeus and Broadwell. (Järgnev küberkiusamise uurimine paljastas abieluvälise suhte CIA direktor Petraeusi ja preili Broadwelli vahel (!!) )

Järgmisena on oma luureameti paljastuste ohvriks langenud Makedoonia peaminister Nikola Gruevski. Esmaspäevast alates on Makedoonia pealinnas Skopjes rahvas mässamas, sest internetti on lekitud peaministri korruptiiivse sisuga telefonikõned. Gruevski isegi ei eita, et salvestusele on jäänud tema hääl ja jutt on riigivara jagamisest.

Varasemalt on jälitajad kukutanud Tshehhi peaminister Peter Necase. Sõjaväe vastuluure "avastas" kange nuhkimise käigus, kus liigub ja millega tegeleb peaministri naine. Luureoperatsiooni aga oli tellinud Necase armuke. Plõksti! - ja suure tööstusriigi peaminister lendas ametikohalt. Ajakirjanike arvates oli ka aeg, Peter Necasest oli saanud oma armukese kuulekas tööriist.

Slovakkia endine peaminister Iveta Radicova rääkis aga intervjuus Eesti Ekspressile sellest, kuidas ta üritas sekkuda kaitseministeeriumi luure relvabisnisesse. "Luure tegeles tegelikult mingi relvatehingu läbisurumisega, et luurejuhid ise sellest kasu lõigata saaksid," selgitas Radicova. Et sõjaväeluurajate bisnist takistada, võttis Radicova endale ka kaitseministri koha ning katkestas selle bisnise. Puhkes suur intriig, mille tulemusena peaminister (üllatus-üllatus) kohalt lendas.

Hea, et meie kandi jälitusametkonnad riigijuhtide eraelus ei tuhni. Üksikute hooguläinud /nais-/jälitajate kohtuasju on siiski Eestiski olnud.