Kõige erilisemad saunaskäigud langevad kokku ikka ümmarguste tähtpäevadega. Saun nr 100. läks aga aia taha. Soomaal toimunud roheliste rattaretke saun pidi olema 99., aga rattamatka käigus käis Pluuto sõpradega kanuutades kummuli. „Kaldal olnud peremees kutsus meid sauna, kuna oli külm ja me olime läbimärjad. Endal oli küll „pagan“, aga kuidas sa ära ütled.“

200. saun tuli juba suuremalt ette võtta. Saun eramaja keldris Tartus. Kümmekond inimest. Aga jahutav bassein? Tekkis idee tellida taksobuss, sõideti ülikooli raamatukogu ette ja käidi keset ööd sealses purskkaevus ujumas. Taksojuht keeras tuled peale ja võttis kogu asja naljaga.

500. saun tuli geoloogide välibaasis Voorel. Sealsed tudengid on autodega alasti saunast järve kümblema sõitmisega kohalikke inimesi alati ehmatanud, aga nüüd tehti seda oktoobrikuus. Käterätt ümber, autod poolpaljaid inimesi täis ja järve ujuma.

Kord käisid noored looduskaitseringi matkajad Tallinn-Tartu maantee ääres Ardu saunas. Kellelgi tekkis mõte hääletama minna. Nii nägid autosõitjad paarikümmet alasti looduslast seljakott seljas pimedas tee ääres hääletamas. Peatuti, tehti pilti, naerdi – keegi sõimama ei tulnud.