Eriuurimisamet (Office of Special Investigations) loodi II maailmasõja järel, et paljastada ja uurida inimesi, kes võtsid osa sõjaeelsetest ja sõjaaegsetest natside algatatud karistusaktsioonidest ning on sisenenud või püüdnud siseneda USA territooriumile pettuse teel või illegaalselt.

Valitsuse pressiesindaja Priit Põikliku sõnul pole Eesti riik USA Justiitsministeeriumi Eriuurimisameti poole veel pöördunud, kuna kõigepealt koostatakse Kaitsepolitseis tegevuskava. Alles seejärel võetakse Eriuurimisametiga ühendust. Seega ei saabu selgus enne paari kuud.

Asjatundjate arvates on kohtus Männilile süüdistuse esitamiseks piisavate tõendite leidumise tõenäosus USAs nullilähedane. Eriuurimisameti käsutuses olevad dokumendid on enamasti Saksamaalt sõjatrofeena saadud ning leida sealt näiteks paberit tekstiga "Hukata. Allkiri Harry Männil" on praktiliselt võimatu.

Eesti arhiividest pole seni avastatud ühtegi dokumenti, mis selgelt tõendaks Männili osavõttu 1941­1942 sooritatud sõjakuritegudest. Männili süüdistajad on tuginenud pärast II maailmasõda Rootsis tegutsenud Sandleri juurdluskomisjoni materjalidele, kus tunnistajate ütluste kohaselt võttis Männil osa vähemalt saja juudi mahalaskmisest, riisus arreteeritute vara ning andis julgeolekupolitseile teateid eesti põgenike kohta. Kuigi Männilile varju jätvaid tunnistusi on kahtlaselt palju, ei ole nende hulgas ühtki juriidiliselt vettpidavat tõendit.