Joala Klubil on asutajaliikmed, toetajaliikmed, rituaalid, atribuutika ja roteeruv president. Asutajaliikmeteks loetakse Jurmala seminaril kohalolnuid – need on praegune Tallinna kesklinna linnaosavanem Keit Pentus, tema elukaaslane Rain Rosimannus, Tallinna Haabersti linnaosavanem Taavi Rõivas, linnavalitsuse nõunik ja Kristiine linnaosavanemaks tõusev Remo Holsmer ja endine välisministeeriumi ametnik Indrek Katušin, kes praegu töötab Hansapangas ja on seetõttu Reformierakonna liikmelisuse peatanud.

Toetajaliikmed on need, kes lisandusid seltskonda hiljem – näiteks välisministri nõuniku kohalt Pirita linnaosavanemaks saanud Triinu Rajasalu ja parteikontoris töötav Arto Aas. Kuid samas seltskonnas liigub veel hulk teisi.

Klubi atribuutikasse kuuluvad punased nelgid ning brändi Belõi Aist. Teinekord ka barett peakattena (Joala teatavasti kannab seda üpris sageli). Lisaks Joalale kuulatakse sageli ka Juhan Viidingu luuleplaati "No tere Juhan".

Mõnede arvates on Joala klubi näol tegemist Reformierakonna Tallinna piirkonna sisulise tagatoaga. Tähelepanu äratab, et enamus tuumikust on olnud linnaosavanemad (või kohe selleks saamas).

Asjaosalised ise väidavad, nagu oleks nad hämmastunud konstruktsioonist, et tegu on mõjuka grupeeringuga parteis.

Rajasalu: "Kui me mõnikord õhtul kokku saame, on see tingitud heast seltskonnast, mitte vajadusest või tahtmisest tööasju arutada."