Kiired kalameeste road

Klopitud lõhe värske salatiga
kuuele

Vaja läheb

• 1 kg värsket lõhefileed   
• kimp tilli
• 5 sidrunit      
• maitsestamiseks meresoola ja pipart

Valmistamiseks

eemalda lõhefileest luud ja lõika filee kuubikuteks. Vala kuubikud suurde kaanega suletavasse kaussi. Poolita sidrunid ja pressi neist mahl kalakuubikutele peale. Haki till ja lisa kalakaussi ning jahvata veskist värsket pipart ja meresoola. Sulge kauss kaanega ja hakka intensiivselt raputama, et kalakuubikud seguneksid sidrunimahla ja maitseainetega. Enne serveerimist võid seda eelrooga pisut aega hoida jahedas, aga võid ka kohe sööma hakata.

Salatiks läheb  vaja

• 2 karpi paprikatomatit   
• pott rukola salatit
• pakk riivjuustu       
• 2 spl oliiviõli
• pott basiilikut       
• maitsestamiseks soola ja pipart

Valmistamiseks

poolita suurde salatikaussi tomatid, rebi basiiliku- ja rukolalehed. Vala juurde pakk riivjuustu ja oliiviõli ning jahvata veskist värsket pipart ja meresoola. Sega hoolsalt segamini ja serveeri koos klopitud kalaga.

 

Grillitud forell lillkapsa ja kaaviarikastmega
kuuele

Vaja läheb

• 2 kg forellifileed
• 100 g forellimarja
• 2 pakki hapukoort
• 2 tükeldatud sibulat
• pool pakki toasooja võid
• kimp tilli
• sidrun
• 2 küüslaugu küünt
• maitsestamiseks soola ja pipart
• pakk sulatatud juustu Merevaik
• suur lillkapsas
• purk meesinepit

Valmistamiseks

jaga lillkapsas õisikuteks ja paki iga õisik, millele on määritud sulatatud juustu või küüslauguvõid ja meesinepit, eraldi fooliumisse. Tõsta puhastatud ja soolaga hõõrutud forellifilee suurele fooliumilehele. Pigista kahest sidrunipoolest mahl kalale. Sega või purustatud küüslaugu ja hakitud tilliga ning määri sellega kala ülemine pool. Peale riputa veel hakitud tilli ja keera fooliumi servad kokku. Küpseta grillahjus koos fooliumis lillkapsanutsakutega umbes veerand tundi. Kastmeks sega hakitud sibulad hapukoorega ja viimaseks sega õrnalt juurde forellimari. Kuna kalamari on soolane, pole soola vaja lisada, vaid pisut sidrunipipart maitsestamiseks. Serveeri grillahjust võetud kala ja lillkapsad selle hõrgu külma kastmega.  

 

Vaarikadessert

Vaja läheb

• pakk vahukoort
• tuutu kohupiima
• 2 sl vanillisuhkrut
• 200 g vaarikaid

Valmistamiseks

vahusta koor ja sega õrnalt kohupiimaga segamini. Juurde lisa värskeid vaarikaid, millest osa kasuta kaunistamiseks.