Aiapidu kalurikülas
Mereinimesena armastan kalal käia ja kalaroogi ning teisi
merest püütavaid hõrgutisi, nagu vähid ja kalamari.
Terminaatori mänedžer Andreas Lukin on samuti suur kokandushuviline ja
koos bändiliikmetega on ikka koos kokatud, kui tiheda kontsertkava vahele
vabu õhtuid jääb.
Olen juba mitu kuud uut usku, mis
sisuliselt tähendab seda, et pärast kuut õhtul ma
süsivesikuid ei tarbi. Selline toitumine mõjub enesetundele
üllatavalt hästi ja näiteks olen nelja kuuga kaheksa kilo alla
võtnud. See ei tähenda aga sugugi õhtuste
pidusöömaaegade lõppu meie koduaias. Katsetan mõnuga,
mis eri toiduainete kombineerimisel välja tuleb. Pean tunnistama, et mulle
meeldib toiduga “mängida”. Täna on plaanis proovida,
kuidas grillida fooliumis lillkapsast, mida on eelnevalt meesinepiga
maitsestatud. Kiirelt valmivad lihtsad toidud on minu igapäevane rida,
kuid abikaasa Kristiina, kes muidu on abikoka rollis, nuputab uusi
põnevaid salatiretsepte. Ühe Krissu salati me täna ka
valmistame.
Kiired kalameeste road
Klopitud lõhe värske salatiga
kuuele
Vaja läheb
• 1 kg värsket lõhefileed
• kimp tilli
• 5 sidrunit
• maitsestamiseks meresoola ja pipart
Valmistamiseks
eemalda lõhefileest luud ja lõika filee kuubikuteks. Vala kuubikud suurde kaanega suletavasse kaussi. Poolita sidrunid ja pressi neist mahl kalakuubikutele peale. Haki till ja lisa kalakaussi ning jahvata veskist värsket pipart ja meresoola. Sulge kauss kaanega ja hakka intensiivselt raputama, et kalakuubikud seguneksid sidrunimahla ja maitseainetega. Enne serveerimist võid seda eelrooga pisut aega hoida jahedas, aga võid ka kohe sööma hakata.
Salatiks läheb vaja
• 2 karpi paprikatomatit
• pott rukola salatit
• pakk riivjuustu
• 2 spl oliiviõli
• pott basiilikut
• maitsestamiseks soola ja pipart
Valmistamiseks
poolita suurde salatikaussi tomatid, rebi basiiliku- ja rukolalehed. Vala juurde pakk riivjuustu ja oliiviõli ning jahvata veskist värsket pipart ja meresoola. Sega hoolsalt segamini ja serveeri koos klopitud kalaga.
Grillitud forell lillkapsa ja kaaviarikastmega
kuuele
Vaja läheb
• 2 kg forellifileed
• 100 g forellimarja
• 2 pakki hapukoort
• 2 tükeldatud sibulat
• pool pakki toasooja võid
• kimp tilli
• sidrun
• 2 küüslaugu küünt
• maitsestamiseks soola ja pipart
• pakk sulatatud juustu Merevaik
• suur lillkapsas
• purk meesinepit
Valmistamiseks
jaga lillkapsas õisikuteks ja paki iga õisik, millele on määritud sulatatud juustu või küüslauguvõid ja meesinepit, eraldi fooliumisse. Tõsta puhastatud ja soolaga hõõrutud forellifilee suurele fooliumilehele. Pigista kahest sidrunipoolest mahl kalale. Sega või purustatud küüslaugu ja hakitud tilliga ning määri sellega kala ülemine pool. Peale riputa veel hakitud tilli ja keera fooliumi servad kokku. Küpseta grillahjus koos fooliumis lillkapsanutsakutega umbes veerand tundi. Kastmeks sega hakitud sibulad hapukoorega ja viimaseks sega õrnalt juurde forellimari. Kuna kalamari on soolane, pole soola vaja lisada, vaid pisut sidrunipipart maitsestamiseks. Serveeri grillahjust võetud kala ja lillkapsad selle hõrgu külma kastmega.