Roog külmutatud vähkidest

Vaja läheb

• 1 kg külmutatud vähke
• 2 l vett 
• 2 tl suhkrut
• suur punt värsket tilli
• ½ dl meresoola

Valmistamiseks

keeda veest ja maitseainetest leem, hoia viis minutit ja kurna. Veidi jahtunud leem vala pooleldi sulanud vähkidele. Peale raputa värsket tilli ning lase vähemalt 12 tundi maitsestuda. Kaunista tilliga ja serveeri juurde röstsaia.

Eelroaks lillkapsapüreesupp
neljale

Vaja läheb


• 1 poolekilone lillkapsas
• 1 kartul
• 1 sibul
• 7 dl vett
• 1 köögiviljapuljongikuubik
• 2 sl võid
• meresoola ja valget pipart

Valmistamiseks

jaga lillkapsas õisikuteks, tükelda kartul ja sibul. Kuumuta pannil või ja prae köögivilju selles 10 minutit. Valmista veest ja puljongikuubikust puljong, maitsesta soola ja pipraga ning lisa köögiviljadele. Hauta, kuni lillkapsas on pehme. Püreesta saumikseriga ja tõsta keskele lusikaga hapukoort või toorjuustu.

Võlujoogid

Kuum kakao on öisel vähipüügil ja peol hea kaaslane. Lisaks tohutule energiahulgale, mida see sisaldab, on selles ka hulgaliselt rõõmu tekitavaid aineid. Kakaojoogi hulka võib segada ingverit, kaneeli, nelki ja muskaati, aga ka apelsinikoori ja vanillikauna. Kui lisada veel törts konjakit, likööri või rummi, saab nii keha kui ka hinge mõnusalt soojaks. Juues kuuma jooki läbi lõhnava pika kaneelipulga, võib end peaaegu jumalana tunda.