SEAT Leoni voolujoonelisse ja veetlevasse välimusse on lihtne silmapilkselt armuda. Tark naine näeb kohe ära – see auto viib sind ükskõik kuhu. Õhtul teatrisse. Lastega piknikule (sest suurde pakiruumi mahub nii käru kui ka toidukorv). Sõbrannadega teise linna kohvitama ja pühapäevahommikul turule. Naiselikku edevust lisavad täis-LED-esituled, mis justkui kelmikalt silmi pilgutavad. Ühegi ettevõtmise jaoks ei ole Leoni välimus liiga igav või ülepakutud, nii et sa ei pea muretsema, kas ikka saad ühe autoga päeva jooksul asjad aetud. Saad kindlasti.

Sisekujundus ei jäta sind samuti külmaks, sest mõeldud on just sinu vajadustele ja soovidele. Autos tervitab sind esimesena südame rütmis tuksuv ja helendav käivitusnupp. Tuju paha ja väsimus peal? Lülita sisse just endale sobiva värvitooniga ümbrusvalgustus, pane käima oma lemmiklaul, sisesta navigatsiooniseadmesse sihtkoht, kuhu minek on ja naudi sõitu mugaval juhiistmel ning tuju paraneb kiiresti. Mobiiltelefoni aku saad täis laadida sisseehitatud juhtmevaba laadijaga – juhtmeid vähem, elu lihtsam. LED-valgustitega juhikonsool on lihtsasti käsitsetav ja arusaadav, sa ei pea oma pead vaevama liigsete nuppude või programmidega. Mis on eriti oluline ka turvalisuse mõttes – su tähelepanu püsib kõige olulisemal ehk sõitmisel, mitte ei liigu kõrvalistele asjadele.

Turvalisuse pärast ei pea sa enam muretsema

SEAT Leoni tegijad on panustanud tõsiselt turvalisusse ja hoolega läbi mõelnud lahendused, mis võimaldavad sul liigelda südamerahuga ja muret tundmata. Loomulikult saad igal vajalikul hetkel abi tahavaatekaameralt ja sensoritelt, mis aitavad sul tagurdada ja parkida ning teisi raskemaid manöövreid sooritada. Sinu ja teiste liiklejate heaolu eest hoolitseb ka jalakäijate kaitse – kui ise kogemata tähele ei pane, et jalakäija kiirustab sinu ees üle tee (sest laps tagapingil hakkas ootamatult nutma või ehmusid telefonihelina peale), siis Leon märkab seda, annab sulle heli- ja visuaalse signaaliga märku ning kui ise reageerida ei suuda, jääb auto sinu eest seisma. Samamoodi töötab ka hädaolukorra abi, mis rakendab ohuolukorras automaatselt pidureid, et sulle ohust teada anda ning peatub lõpuks ise. See on eriti oluline näiteks pikkadel õhtustel sõitudel pärast rasket tööpäeva, kui väsimus on suur ning võib juhtuda, et ühtlane sõit pikal sirgel teel mõjub uinutavalt ja silm hakkab kinni vajuma. Õnnetuste ära hoidmiseks on autos aga veel üks turvameede, mis hoiatab sind juba enne, kui olukord kriitiliseks läheb. Sensorite abil mõistab masin, kui oled väsinud ja vajad pausi ning soovitab sul viisakalt puhkama siirduda, andes sellest ekraanile süttiva kohvitassikujulise tulukesega märku. Kui sul enne ei tulnud meelde kohvi juua, siis selle märguande peale tahad kindlasti lähimasse söögikohta või tanklasse sõita ja veidi jalgu sirutada. Kui soovid, juhatab auto navigatsioonisüsteem sind esimese peatuspaigani.

Pole saladus, et on väga vähe naisi, kes viitsivad tegeleda auto tehniliste probleemidega. Au ja kiitus, kui oled üks nendest, kes mõistab kõikide ohutulukeste tähendust juhtpaneelil ning teab täpselt, kas tulukese süttides on veel võimalik kaks-kolm päeva oodata või tuleb kiiremas korras seisma jääda või lähimasse teenindusse suunduda. Neile, kelle päästjaks on siiani olnud autoabi või kõne targemale sõbrale, ütleb SEAT Leon nüüd ise, kuidas oleks kõige õigem käituda. Teeninduste asukohad on navigatsiooniseadmes samuti olemas, nii et nende leidmisega ei ole suuremat muret.

Mugavustehnoloogia lubab sõitu maksimaalselt nautida

Selleks, et su igapäevasõidud oleksid võimalikult mugavad ja meeldejäävad, saad SEAT Leonis nautida tipptehnoloogiat. Juba autosse sisenemisel mõistad, kui mugav on Kessy võtmeta sisenemise, käivitamise ja lukustamise süsteem. Võtit ei ole vaja taskust välja võttagi. Auto tajub, kui oled lähedal ja teeb ukse lukust lahti. Sina pead selle ainult avama. Kui mugav on see lahendus naistele, kes tulevad tihtipeale poest suurte ostukottidega, hoides ühe käega mudilast, et too parklas plehku ei pistaks. Käsi, millega võtit otsida ja autot avada, jääb tavaliselt puudu. Sama lihtsasti pääsed ligi ka pakiruumile. Auto juurest lahkudes sulguvad lukud iseenesest, seega sinul jääb ära paanikahetk ja tagasijooks parklasse, et kontrollida, kas uksed ikka said korralikult kinni.

Sõidu mõnusamaks muutmiseks on Leonis mitmeid vahvaid abimehi. Vihmasensor lülitab klaasipuhastid automaatselt sisse, kui tibutama hakkab. Valgussensor seadistab esituled vastavalt ilmastikutingimustele. Kaugtulede assistent lülitab automaatselt sisse kaug- või lähituled, tuvastades vastassuuna liikluse, eessõitvad sõidukid ja valgustatud asulad. Sul jälle palju lihtsam – ei pea pimedal sügisõhtul sõites pidevalt nuppe vajutama. Nutikas püsikiirusehoidja hoiab ühtlast sõidutempot või kiirendab ja aeglustab just nii nagu kaasliiklejad liiklusvoos. Sina saad jala pedaalilt võtta ja puhata.

Sõiduraja abi hoiab sind õigel teel ning hoiatab ja takistab, kui hakkad kõrvale kalduma. Liiklusmärgituvastuse tehnoloogia annab sulle teada kiirus- ja möödasõidupiirangutest ning teetöödest, et teaksid, mis sind ees ootab ning jõuaksid vajadusel valida teise teekonna.

Praktilise naisena hindad raha väärtust ja mõistad, kui oluline on, et autole ei kuluks liiga palju. SEAT Leoniga seda muret ei ole. Head garantiitingimused (5 a või 100 000 km) ja mõistlik kütusekulu tagavad, et saad raha kulutada ka olulisematele asjadele, näiteks perele ja lastele. Leon on masin, mis ei nõua liiga suurt pühendumist ja ajakulu, kuid pakub meeleolukaid sõite ja vahvaid elamusi. Sära toob see silmadesse igal juhul.

Jaga
Kommentaarid