Esialgne seis

Need, kes on naeratuse kujundamise protseduuri korra läbi teinud, teavad rääkida, kui keeruline ja aeganõudev protsess see oli. Patsient käis arsti juures mitmeid kordi, võeti järjest jäljendeid ja prooviti uusi laminaate/kroone suhu. See võis kesta nädalaid. Kas tänu tänapäevasele tehnika arengule ja arsti heale arvuti kasutamise oskusele on võimalik asja ka rutem teha? Kindel vastus on jah. Enam veel, tänapäeval on võimalik patsiendi naeratust arvutis disainida, seda patsiendi fotoga sobitada ning seejärel koos patsiendiga otsustada, milline hammaste kuju ja värv talle paremini sobiks.

Asja teeb põnevamaks ka see, et kui raviplaan ja vajalikud ettevalmistused on tehtud, saab uue naeratuse suhu 1–2 tööpäevaga, sõltuvalt uuendust vajavate hammaste arvust.
Digitaalne hammaskonna mudel
Kuidas see käib? Alguses tehakse korrektne patsiendi uuring ja raviplaan. Reeglina tehakse 3D-röntgen ning fotod patsiendi naeratusest ja hammaskonnast, mis võimaldavad leida varem märkamata jäänud kroonilised põletikukolded ja muud probleemid, mis vajavad ravi enne naeratuse kujundamist.
Uus naeratus

Kui patsiendi hammaskonna seisund on korras, on aeg alustada uue naeratuse kujundamisega. Selleks tehakse patsiendi naeratusest foto, laetakse see programmi ja hakatakse koos patsiendiga proovima fotole uue kuju ja värviga hambaid. Kui valik on tehtud, on võimalik uut naeratust suhu proovida ja viia sisse vajalikud parandused. Pärast seda, kui on koostöös arstiga leitud parim sobiv naeratus, tuleb paika panna kuupäev, millal see ellu viiakse. Patsient tuleb hommikul kliinikusse ja arst alustab hammaste ettevalmistamisega uuteks laminaatideks-kroonideks. Seejärel skaneeritakse suusisese skanneriga hammaste kuju ehk luuakse digitaalne jäljend. Kui see on valmis, asetatakse patsiendile suhu ajutine sild, mis on tehtud tema uue naeratuse järgi, ja kutsutakse ta kliinikusse 5–6 tunni pärast tagasi. Selle aja vältel modelleerib arst programmis valmis patsiendi uued kroonid/laminaadid ja spetsiaalne frees lõikab need portselanist välja. Kuumtöötlemata portselan on lillat värvi. See kaetakse glasuuriga ja kristalliseeritakse ahjus. Kui patsient päeva teises poole kliinikusse tuleb, on töö suhu asetamiseks valmis ja päeva lõpuks saab õnnelik patsient uue naeratuse omanikuks.

HanzaDent Hambaravis kasutame iga päev parimat tänapäevast tehnoloogiat, tagamaks meie patsientidele ilusa naeratuse ja kauakestva hammaskonna tervise.
Jaga
Kommentaarid