Kiili vallas Vaelas asuv ettevõte annab tööd peamiselt kohalikele elanikele. Sellel talvel 20-aastaseks saavas Kiili Betoonis on mitmeid inimesi tööl firma algusaegadest, samas on uuemad tulijad toonud ettevõttesse nooruslikku energiat. Kollektiivist rääkides kiidab Sinimaa suurte kogemustega personali, kuna ka tootearendusega tegelevad peamiselt ettevõtte töötajad ise. „Tihti tulevad kliendid oma ideedega ja siis valmib toode tulenevalt tellija soovist,” ütleb Sinimaa.

Kogemus maksab

Tema sõnul on suurimat rõõmu pakkunud koostöö Eesti Rahvamuuseumiga, kuhu valmisid filmide tegelaskujud. Huvitav projekt oli armastajate skulptuuri „Armastuse ausammas” valmistamine Audru valda. „Oleme töökogemuse põhjal arenenud spetsialistideks väga erinevate treppide uuendamisel. Lisaks valmistame astmekatteplaate, pakume renoveerimis- ja paigaldusteenuseid. Meie trepid kaunistavad suurimaid ühiskondlikult kasutatavaid hooneid – koole, kinosid, kultuuriasutusi; samuti väikeseid eramaju,” räägib Sinimaa.

Ettevõtte klientideks on nii eraisikud, suurehitusettevõtted, arhitektid, suuremad ehitusmaterjalide kauplused kui ka korteriühistud, kinnisvaraarendajad ja -hooldajad. Veel kasutavad Kiili Betooni tooteid teedeehituse ja liikluskorralduse ettevõtted, koolid, ministeeriumid, kohalikud omavalitsused – loetelu on pikk.

Võimaluste mitmekesisus

„Tootevalikusse kuuluvad ka luksuslikud kalmupiirded, mis pea kõigil suurematel kalmistutel lahkunute puhkepaiku ilmestavad. Liiklust aitavad korraldada meie teetõkked ning lillekaste teeme mitme erineva pinnaviimistluse ja värviga,” loetleb Rain Sinimaa valdkondi, kuhu nad tooteid pakuvad.

Ettevõtte edukuse tagab Sinimaa sõnul suur tooteportfell – kui 20 aastat tagasi alustati paarikümne esemega, siis nüüd on tootekataloogis pea 500 standardartiklit. Sellele lisanduvad klientide mitmekesistest ja isikupärastest soovidest tulenevad eritellimused.

Hinnatud on nende valmistatud välimööbel – pinke, laudu, prügikaste ja muud vajalikku võib kohata tanklates, parkides ja linnapildis. „Vaba aja veetmiseks välitingimustes oleme loonud lauatennise- ja malelaua, samuti grillid, mida võib kohata kõigis populaarsetes kohtades,” ütleb Sinimaa.

Küsimusele, millist klienti enda juurde oodatakse, vastab Sinimaa, et kuna nende tootevalik on ääretult lai ning nad on koostöös kliendiga paindlikud ja erisoove arvestavad, siis on oodatud iga eraisik ning kõik ettevõtted ja asutused. „Valmistame tooteid ka välisriikide klientidele, kuna meie hinna ja kvaliteedi suhe on parim. Alati on teretulnud need, kelle trepid vajavad astmeid või katteplaate, sest meie graniidi värvivalik on Eestis suurim,” on Sinimaa veendunud.

Jaga
Kommentaarid