Hea teada:
• Veiniseadus sätestab 75% reegli, mis tähendab, et etiketil märgitud viinamarjasorti peab veinis olema vähemalt 75%.
• Sildil kirjas olevast piirkonnast peab olema vähemalt 75% marjadest ja vähemalt 75% viinamarju peab pärinema etiketil märgitud aastast. See eeldab, et toodetakse vaid häid veine.
• Tšiilis kasvatatud rahvusvahelistest viinamarjasortidest on tuntumad Merlot, Cabernet Sauvignon ja Syrah. Valgetest Chardonnay, Riesling ja Sauvignon Blanc. Piirkondadest on hinnatumad Maipo, Maule ja Casablanca org.

Pardi rinnafilee ja pardijala-konfii punase kapsa hautisega
kuuele

Vaja läheb:       
• 750 g pardi rinnafileed  
• 6 pardijalga
• praadimiseks oliiviõli       
• 1 kl toiduõli   
• 1 kl pardipuljongit   
• soola ja musta pipart   

Kapsahautiseks           
• punase kapsa pea
• 100 g taluvõid   
• 1 sl tumedaid rosinaid
• soola ja suhkrut
• hakitud värsket tüümiani ja peterselli maitseks nelki, kaneelikoort, vürtsi, musta terapipart

Valmistamiseks
pruunista kuumal pannil õlis soola ja pipraga maitsestatud tervet fileed mõlemalt poolt ja aseta panniga umbes 10 minutiks (sõltuvalt soovitud küpsusastmest) ahju.
Pardijalad küpseta tasasel tulel õlis, puljongis ja omas mahlas poti sees ilma kaaneta. Enne serveerimist grilli ahjus. Tükelda kapsas. Prae võiga läbi ja maitsesta.

Retsept restoranist Bonaparte