Spordimaailmast on suisa teada dopinguskandaal keelatud aine nandrolooni leiuga, kus sportlane väitis, et sõi lihtsalt liiga palju metskitseliha. Kas ja kui palju ulukiliha seda lihasmassi kasvatamiseks pruugitavat keelatud anaboolset steroidi tegelikult sisaldab, teavad ilmselt dopingumeistrid täpsemalt. Maitseelamuse saab pruukija aga kindla peale.


Kokast jahimehe road



Algatuseks toodi lauale kandik värskelt küpsetatud kuklivalikuga ja kohe ka rariteetne kopraliha hõrgus kastmes koos hooajaliste lisanditega. Oma nõudlikku maitsemeelt sai stimuleerida veel isuäratava põdralihakonsomeega, mida serveeriti koos põdramaksaga.


Seltskonnalt kostis kiitvaid hinnanguid metsahaneterriini kohta nagu ka metskitsekarreele, mis oli röstitud koos puravike ja kadakamarjadega. Maitsemeele värskendamiseks serveeritud  paradiisiõuna granitée hellitas pehmelt suulage ja sobis hästi enne desserdiks pakutud üsna spetsiifilise maitsega metspihlakakeeksi, mida saatis kuusevõrsetega maitsestatud šokolaadifondüü. Selles, et vein ja gastronoomia on tihedalt omavahel seotud, said gurmeeõhtusöögil osalejad taas kinnitust. Toidukäikude vahepause täitis tuntud veinispetsi Rein Kasela veinitutvustus ja selgitus, mis vein millise roaga kõige paremini kooskõla moodustab.


Peakokk tõstis palumise peale saladuse loori kuuekäigulise õhtusöögi ühe roa retseptilt. Mets­haneterriin nägi välja nagu kunstiteos ja maitses jumalikult. Restoranis pakutavat gurmeed kodustes tingimustes järele teha pole kerge, kuid tasub kindlasti vaeva. Jahihooaeg ju kestab ja kes teab millal avaneb võimalus oma oskustega tuttavat jahiseltskonda üllatada.