Kuidas toidulaule?
Pistaatsiapähkleid süüakse toorelt, kuid neid ka röstitakse ja seejärel kas kergelt soolatakse või magustatakse. Väga hästi sobivad need pähklid puuviljasalatitesse ja mitmetesse liharoogadesse, näiteks lamba- ja linnulihast tehtud toitudesse, ning peenestatult ka pasteetidesse. Tihti tarvitatakse peenestatud pähkleid kastmete keetmiseks. Hästi kõlbavad pistaatsiapähklid ka tavaliseks suupisteks mitmesuguste kuumade ja külmade jookide kõrvale. Ka šokolaadides, jäätistes, pudingites, küpsistes, saiakestes, kookides, kohupiimaroogades ning mujalgi tunnevad need erksavärvilised pähklid end suurepäraselt. Aasias, kus neid pähkleid on kogutud ja söödud aastatuhandete vältel, tehakse pistaatsiast ka püreed, mida serveeritakse kas riisi või aedviljade lisana. Hoopis eriline koht on pistaatsial aga idamaistes maiuspalades. Türgis kasutatakse peenestatud pistaatsiapähkleid ühe komponendina kohalikus martsipaniteos. Mitmel pool mujal idamaades lisatakse pistaatsiapähkleid seal levinud traditsioonilisele maiustusele nimetusega lokum.  Samuti on pistaatsia tegija Lähis-Idas ja Balkani maades ülipopulaarse maiuse baklava koostises, kusjuures pistaatsiaga variante eelistatakse eeskätt araabia piirkondades.