Jaanipäeva BBQ
BBQ ribid
Vaja läheb:
1,5 kg kulinaarset ribi
Santa Maria BBQ&Grill Mesquite
maitseainet
Mustsöstramoppi või BBQ-kastet
musta pipart
ja soola
Valmistammiseks:
Hõõru
ribi Mesquite maitseainesegu, soola ja pipraga sisse. Hoia pool tundi jahedas
ja pane ribid 65 kraadisesse BBQ-ahju. Küpseta poolteist tundi ja
määri mõlemalt poolt mopiga. Suurenda temperatuuri 90 kraadini
ja küpseta veel pool tundi. Mopi uuesti mõlemalt poolt.
Tõsta ahjus temperatuuri 100 kraadini ja küpseta veel seni kuni
liha on kontide küljest lahti. Serveeri värske salati ja
BBQ-kastemga.
Mustsõstramopp
Vaja läheb:
500 g mustsõstramoosi
1
dl tumedat õlut
100 g taluvõid
3 tl
köömneid
kimp oreganot ja basiilikut
Sega need komponendid
omavahel ja keeda 20 minutit tasasel tulel.
BBQ –
kaste
Vaja läheb:
200 g
taluvõid
4 hakitud sibulat
4
küüslauguküünt
5 spl Worcesteri kastet
5 dl
tšillikastet
2 spl sinepit
1 tl veiniäädikat
kahe sidruni mahl
maitsestamiseks Cayenne´i- ja musta pipart ja
soola
Sega need komponendid omavahel ja keeda 20 minutit tasasel
tulel.