See head kvaliteetset toorainet austav raamat jagab külma ja magusa desserdi nelja põhirühma ning pakub ideid ka selliseks puhuks, kui jäätisemasinat kodus pole. Nii ühtlaselt pehmet jäätist kui masinaga siis küll teha ei saa, kuid siidise konsistentsiga parfeed küll, granitadest rääkimata. Iga retsepti ette on Angeelika kirjutanud väikese isuäratajast maitsemõtiskluse ning ära toonud asendatava koostisosa võimalikke variante, mis tervikut samas ära ei lõhu, kuid julgustab - proovima ja looma uusi kooslusi.

Näib, et autor ei lepi sisimas valmisjäätiste hiiglama pika ja lohiseva maitsevalikuga supermarketi sügavkülmikus, millest enamik ei paku maitseid ju ehedal kujul. On tavaline, et ostame poest näiteks õunamaitselist jäätist usus, et saame õunajäätist. Ehedast õunast pole seal suurt midagi alles - jäätise lisandit on värvainetega erksamaks puhvitud ning kunstlike aroomi- ja lõhnaainetega veel lisaks turgutatud. Pikapeale kitsenevadki meie laiad võimalused vaid vanillijäätiseni.

Just nii vaatab see väike ja põikpäine raamat mulle laualt vastu kui omaette nähtus ning esimesena meelitavad kausi ja vispli järele haarama parfeede retseptid, mis oma pehmuse ja kooresuse saanud toorjuustust. Ahvatlevad maitsed on kaalunud üles minu mugavuse.