Konkurentsitult enam levinud põhjuseks miks naised plastikakirurgi vastuvõtule pöörduvad on rinnad. Põhjuseid on mitmeid, sünnituse ja imetuse tagajärjel on rinnad kaotanud vormi ja kuju, kaasasündinud või elu jooksul tekkinud rindade eri suurus. Rindade kuju ja suurust on võimalik muuta rinnaimplantaatide paigaldamise abil, mille tagajärjel on märgata väga suurt „enne ja pärast“ efekti. Naise enesekindlus tõuseb pärast rindade suurendamise lõikust kindlasti! Just rinnad on need, mis annavad paljudele vajaliku enesekindluse ja on tähtis osa naiselikkusest. Väga paljud leiavad peale operatsiooni oma elus tasakaalu.

Eestis soovivad naised peale lõikust või protseduuri välja näha võimalikult loomulikud. Enam ei ole moes kõrged ümarad rinnaproteesid, pigem eelistatakse loomulikku tulemust andvaid rinnaproteese, mis on naise kehaga tasakaalus ja ei ole liiga suured. Iga patsienti nõustatakse lähtuvalt tema soovidest ja tuleb meeles pidada, et iga inimese nahk ja koed on erinevad ning sellest sõltub ka tulemus. "Töö tellija materjalist."

Eestis on naisi, kellel on ülisuured rinnad. Arvatakse, et tegemist on suure vedamisega, kuid liiga suured rinnad tekitavad erinevaid terviseprobleeme - näiteks pea-, kaela-, õla- ja seljavalu ning suured rasked rinnad segavad ka liikumisharrastusi. Rindade vähendamise operatsiooniga saab abi.

Igale operatsioonile eelneb põhjalik terviseuuring. Patsient peab teadma oma varem põetud haigusi ja operatsioone ning rääkima kirurgile avameelselt oma igapäevastest terviseprobleemidest ja põetud haigustest, samuti tarvitavatest ravimitest ja allergiatest.

Enne operatsiooni tehakse patsiendile mammograafia ja/või rindade ultraheliuuringu ning vereanalüüs. Vajadusel ka südameuuringu EKG.

Väga hea operatsiooni tulemuse saavutamiseks on äärmiselt oluline, et patsient jälgiks kõiki arsti poolt antud operatsioonijärgseid soovitusi.

Peale operatsiooni peab arvestama sellega, et täielik paranemisprotsess võib kesta olenevalt lõikusest kuni 6 kuud ning lõpptulemust hinnatakse alles ühe aasta möödudes operatsioonist.

Meedias levitatud arusaam, et plastikakirurgias midagi pidevalt viltu läheb, ei pea tegelikkuses sugugi paika. Tavaliselt patsient just ise soovib pakse ja ülepakutud huuli või ekstra suuri rindu, mis on keskmisest palju lopsakamad ja väljapaistvamad. Kõikide patsientide huvitavate ja eriliste ideedega ei pea kaasa minema ja olen ka ise keeldunud tegemast protseduure, mis võivad kahjustada patsiendi tervist ütleb dr. Mare Malva.

Kuid kahjuks leidub ikka kuskil "keegi süstija", kes tuleb vastu ja teeb just seda, mida patsient soovib.

Arvatakse ka, et peale Botuliiniteraapiat või täitesüstide tegemist ei ole miimika enam endine. See oleneb siiski süstitava aine kogusest ning õigel doseerimisel säilib ka miimika.

Veel on levinud arusaam, et sünnimärke ei tohi puutuda. Siiski tuleb muutunud sünnimärkidele tähelepanu pöörata ja arstiga konsulteerida. Kiiresti kasvava, ebaühtlase kuju ja värviga sünnimärgi soovitan eemaldada ja patoloogilisele uuringule saata.

Tihti ei teadvusta patsiendid operatsiooni või protseduuriga kaasnevaid riske. Ka kõige kogenuma kirurgi patsiendil võib operatsioonijärgselt tekkida tüsistusi, allergilisi reaktsioone, ravimile ning süstepreparaadile.

Patsient saab ka ise palju ära teha, et viia operatsiooni risk miinimumi. Selleks, et ennast võimalikult paljude erinevate riskide ja tüsistuste vastu kaitsta, tuleb olla alati kirurgiga avameelne!

Soovitame tihti ka kriitilise pilguga üle vaadata oma toitumine, liikumine ja elustiil tervikuna.

Vahest on ka patsiendi ootused tulemuste suhtes ebarealistlikud ning operatsioon ei lahendaks tema jaoks tegelikku probleemi.

Konsultatsioonile või protseduurile minnes tasub kontrollida, kas protseduuri teostav kliinik ja seal töötav spetsialist on registreeritud Tervishoiuametis: www.terviseamet.ee/info/kasulikku/infosuesteemid-ja-registrid.html

Protseduuriks kasutatav preparaat peab olema registreeritud Eesti ravimiametis. http://ravimiregister.ravimiamet.ee

MM Kliinik – plastikakirurgi abiga ilusamaks!

dr Mare Malva

MM Kliinikus kohtute konsultatsioonil dr Mare Malvaga isiklikult.

Igapäevane pidev praktika, laialdane kogemustepagas ning viimaste plastikakirurgia alaste uurimistööde ja suundadega kursis olek teevad dr Mare Malvast oma ala tunnustatud spetsialisti. Alati eelneb operatsioonile/protseduurile konsultatsioon, kus saab põhjaliku ülevaate operatsioonist, operatsioonile eelnevast ja operatsiooniga kaasnevatest riskidest ning ohtudest. Koos leiate vastuse küsimustele ja selgub, kas patsiendi ootused operatsiooni tulemusest on realistlikud ning teostatavad. Õnnestunud operatsioon või protseduur annab patsiendile parema enesetunde ja rahulolu pikkadeks aastateks.

MM Kliinikus tehakse muuhulgas ka järgnevaid operatsioone ja protseduure: rinnaproteeside paigaldamine, rinnasuurendus- ja vähendusoperatsioonid, kõhuplastika, rasvaimu ning näopiirkonna üla- ja alasilmalaugude plastika ja näo ringlõikus. Samuti näiteks sünnimärkide eemaldamist, armide korrigeerimist, Botuliiniteraapia ja täitesüstid näopiirkonda.

Uueks teenuseks Eestis on Ulterapy, mille käigus saab kaela ja näonahka pinguldada ilma operatsioonita. Väike kogus ultrahelienergiat suunatakse täpselt kudedesse, mille tulemusena suureneb kollageeni tootmine ja nahk pinguldub.

Vaata lisa www.mmkliinik.eu

Jaga
Kommentaarid