Kevadiselt kerge küülik à la Jamie
Tõeliselt mahe maitsete kombinatsioon harmoneerub ürtide värskusega. Kindlasti tuleks küpsemise ajal lihatükke marinaadivedelikuga tupsutada. Selleks seo paar tüümiani- ja rosmariinioksa kimbukeseks ning lihtsalt tupsuta liha.
Vaja läheb
■1 jahutatud küülik
■2 küüslauguküünt
■1 sidrunimahl ja koor
■1 tl mett
■2 tüümianioksa / 2 rosmariinioksa (liha tupsutamiseks küpsemisel)
■kimbuke tüümiani ja rosmariini
■6 sl oliiviõli
■soola, pipart
Valmistamiseks
tükelda küülik. Purusta tüümiani- ja rosmariinilehed mikseri või uhmri abil, lisa küüslauguküüned ning purusta needki ühtlaseks massiks. Sega juurde oliiviõli, sidrunikoor, -mahl ja mesi ning pane küülikutükid saadud segusse vähemalt kolmeks tunniks maitsestuma.
Võta liha marinaadist ning maitsesta soola ja pipraga. Küpseta grillil või ahjus 200 kraadi juures sobivalt küpseks. Seo paar tüümiani- ja rosmariinioksa kimbuks, kasta kimbuke marinaadi ning tupsuta küülikutükke küpsemise ajal. Vahepeal pööra küülikutükke kuni kuus korda, et liha ühtlaselt küpseks.