NÄDALA RETSEPT
Tex-Mex-quiche

Vaja läheb

? 300 g soolast muretainast

? 4 suurt muna

? 3 dl kohvikoort 10%

? 100 g Cheddari juustu, riivituna

? 1 sl Taco maitseainesegu (Santa Maria)

? 220 g peekonit, krõbedaks praetuna

? 1 klaas hakitud värsket paprikat

? 1 mugulsibul, hakituna

? 1 dl rohelist sibulat, hakituna

? 1 sl jalopeño’sid, hakituna

? 110 g seeni, hakituna

? 2 küüslaugu küünt, hakituna

? 2 sl õli

? 1 sl värskelt jahvatatud kivisoola

? Tellicherry pipart, veskis

Valmistamiseks
rulli tainas ümmarguseks ja tõsta 28 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200 °C juures umbes 15 minutit. Prae kuumal pannil peekon, sibul, küüslauk ja seened ning tõsta kõrvale. Klopi munad kohvikoorega lahti ja maitsesta soola, pipra ja Taco maitseaineseguga. Lisa roheline sibul, hakitud jalopeño’d ning riivitud juust. Lao eelküpsetatud põhjale kõik koostisosad ja küpseta 175 °C juures 35 minutit. Lase enne serveerimist 1 tund seista.

Quesadilla suvikõrvitsa ja paprikaga
neljale

Vaja läheb

? 1 punane paprika, ribadena

? ½ suvikõrvitsat paksemate viiludena

? 2 sl õli

? 1 pakk nisutortillasid

? 1 dl küüslaugusalsat (Santa Maria)

? 1 sl jalopeño’sid, hakituna

? 300 g riivitud juustu

Valmistamiseks
prae paprika ja suvikõrvits kiirelt õlis ning lase jahtuda. Pintselda tortillad salsaga ja tõsta nende peale köögiviljad, jalopeño ja juust. Voldi tortilla kokku ja küpseta pannil umbes 2 minutit mõlemalt poolt. Serveeri värske salatiga.

Porgandisalsa tortillakrõpsudega

Vaja läheb

? 1 suur porgand, riivituna

? 1 tl laimimahla

? 1 tl kivisoola (Rock salt)

? ½ punast sibulat

? 1 tl rohelist jalopeño’t, hakituna

? 1 küüslaugu küüs, purustatuna

? 1 sl toorjuustu

? serveerimiseks ümmargusi maisikrõpse (Nachos chips)

Valmistamiseks
sega omavahel kõik koostisosad ja pane tunniks külma maitsestuma. Serveeri ahjus soojendatud maisikrõpsudega.