>1,5 kg kanakints

>60 g Massamani karrit

>100 g õli

>100 g palmisuhkrut

>6 sl kalakastet

>2 sl tamarindipastat

>200 g kooritud maapähkleid

>2 punast sibulat

>1,5 purki kookospiima

>2 kulbitäit puljongit

>2 suuremat kartulit

>vastavalt vajadusele tärklist

Valmistamine

Puhasta sibulad ja lõika suuremateks kuubikuteks, koori kartulid ja lõika 2 x 2 cm tükkideks, sama suurteks tükkideks lõika ka kana. Kuumuta rasvaineta pannil pähklid ja jäta jahtuma.

Kuumuta potipõhjas õli ja pane sinna karripasta (kuumus ei tohi olla väga suur, karripasta läheb kergesti kõrbema). Kui karri on õliga segunenud, lisa potti kana, sega pidevalt. Lisa ka punane sibul ja prae korralikult. Vala potti puljong ja lase 20 minutit rahulikult podiseda. Nüüd vala sisse kookospiim ja pane potti ka kartulid. Seejärel maitsesta palmisuhkru, kalakastme, tamarindipastaga. Pane potti ka pooled pähklid ja keeda ilma kaaneta, kuni kana ja kartul on pehmed (30–45 minutit).

Enne serveerimist paksenda vajaduse korral maisitärklisega, serveerimisel puista peale pähklid. Kõrvale paku riisi. (Karri on eriti maitsev järgmisel päeval, kui kanarasv on korraks hanguda jõudnud.)

Taipärane supp kalaga – Tom Yum Pla

>1 lõhefilee

>500 g šampinjone

>1,5 l kanapuljongit

>1,5 l galangapuljongit* (kuivatatud galanga, sidrunhein ja kahvrilaim)

>Tom Yumi pasta

>laimimahl

>kalakaste

>koriander

>tšilli

Valmistamine

Galangapuljongi eeltööna pane üleöö likku 1,5 liitri vee kohta 5–6 tk iga kuivatatud produkti (galangat, sidrunheina, kahvrilaimi). Keeda leotist umbes tund aega ja kurna. Keeda kanapuljong ja seejärel keeda kana- ja galangapuljongist kokku supileem.

Puhasta kala ja lõika 1–2 cm kuubikuteks, puhasta seened ja lõika sektoriteks. Pane kalakuubikud ja seened supi sisse ning keeda paar minutit.

Sega serveerimiskausis kokku 1 sl laimimahla, 1 tl Tom Yumi pastat ja 1 sl kalakastet. Pane supp kaussi ja raputa peale rebitud koriandrilehti. Serveerides võid kaunistada ka tšilliribadega.

Banaanid tainas – Gluai Thod

>5 banaani

>100 g mett

>nisujahu paneerimiseks

>õli praadimiseks

>tuhksuhkur

Tainas:

>8 sl nisujahu

>4 sl riisijahu

>1 muna

>1 sl seesamiseemneid

>50 g võid

>sool

>piim

Sulata või ja sega kõik koostisosad sinna sisse. Viimasena lisa piim – sellega saad reguleerida taina paksust. Tainas peab olema nii parajalt vedel, et banaani sinna sisse kastes jääb tainas selle ümber pidama.

Valmistamine

Koori banaan ja lõika suuremateks (u 4 cm) tükkideks. Kasta need korraks nisujahusse ja seejärel tainasse. Prae banaanid kuuma õliga täidetud pannil.

PS Õli peab pannil olema nii palju, et banaanid saaksid vabalt ringi ujuda. Kui banaanid on kuldseks küpsenud, serveeri tuhksuhkru ja meega.