Marinaad

• 1 liitrine tomatiketšup

• 1 sl mett

• 1 sidrun

• maitsestamiseks soola

• 1 pakk Santa Maria viie pipra segu

• 6–7 küüslauguküünt

• pool klaasi toiduõli

• pisut sojakastet



Vaja läheb

Valmistamiseks

lahusta mesi pooles klaasis vees ja sega kokku tomati tomatiketšupiga. Pigista sisse ühe sidruni mahl. Purusta küüslauk ja sega koos õliga ning maitseainetega marinaadi hulka. Soovi korral võib maitsestamiseks lisada ka sortsu sojakastet. Hoia kopra liha marinaadis kaks, maksimaalselt kolm päeva. Grillimise aeg sõltub sellest, kas tegu on noore või vana loomaga. Kui kahvlit liha sisse surudes enam verist mahla ei eraldu, on liha valmis. Grilli tuleb kogu aeg jälgida ja liha veega niisutada. Kui liha üle küpseb, maitseb see nagu “tallanahk”. Eri aastaaegadel lastud või püütud koprad maitsevad erinevalt. Talvise toidu peal olnud ja kevadel lastud kopral on spetsiifiline haava maitse, seevastu rohutoidul olnud augustis-septembris püütud koprad on pehmema ja mahedama maitsega. Kopraliha tuleb kindlasti soojalt süüa ja juurde võib pakkuda värskeid salateid või grillitud puuvilju. Väga hästi sobib näiteks grillitud banaan.