Baariruumis leidub lisaks väikestele ümmargustele laudadele mõnusaid pehmeid nurgakesi tumesiniste diivanitega. Ka muu sisustus on laevastikuvärviline: tumepunased lauad ja sinivalge interjöör. Mereatribuutikaga pole siin liialdatud, kuid ringi vaadates ei teki siiski kahtlust, mis sorti lokaaliga tegemist on. Nii et plaadilt kõlav Ivo Linna karune "tsimmairuudiralla" on siin täiesti omal kohal.

Menüü on üsna rikkalik ja kirju – enamjaolt lihtsad ja traditsioonilised kõrtsiroad, aga ei puudu ka kohustuslik kummardus idamaadele (hiinapärane pajaroog ja tai stiilis wokid) ning nipet-näpet vene köögist. Nagu selgub, boeuf a la tartari (70 krooni) suvisel ajal ei saa, seepärast alustame veisecarpacciost tomati-sibulasalatiga (55). Veiseribad on maitsvad, salat kujutab endast lihtsalt tomati- ja salatisibulalõike tubli pipra-annusega. Koos röstsaiaga on see päris kenake avaroog, kuid hoopis põnevamalt maitseb grillitud kanarind värskel salatil ananassikastmes (45). Ananass on aimatav, kuid kanafilee suurepäraselt grillitud ja tugevalt maitsestatud. See on iseäranis kerge roog – suuremat osa taldrikust katab värsketest köögiviljadest salat.

Jahedas ruumis on tubli kausitäis kuuma tomati-hakklihasuppi (40) eriti teretulnud roog. Supp on tihe ja tomatine, kuid mitte liialt hapu. Sekka on puistatud ohtralt rohelist sibulat ja paprikat ning omajagu maitseaineid. Lõunamaise meki eelistajaile peaks see toit hästi sobima.

Nagu jahtklubile kohane, on toidukaardil mitut masti kala. Fooliumis küpsetatud lõhe (110) on igatahes meisterlikult tehtud ning rammusa koorese kastme ja kartuliviiludega varustatud. Ehkki vodkaturistidel siia vaevalt asja on, leidub menüüs ka piprapihv (120). Liha on küll pisut kuivavõitu, kuid ohtralt ja osavalt maitsestatud ning portveinimaiguline magus kaste muudab pihvi üpris põnevaks. Lisatud ratatouille mitmesugustest köögiviljadest lisab komplektile veelgi võlu.

Õigupoolest saab jahtklubis kõhu täis ka hoopis väiksema summa eest: pastaroad maksavad 60-70 krooni ja ka mitme põhiroa hind jääb Koidula piiresse. Magustoitudest soovitab ettekandja klubi kohupiimakooki vaniljekastmega (25). Seda nõu tasub kuulda võtta, sest kook on mõnusalt ahjusoe ja värske ning sobib maheda kastmega hästi. Pannkook jäätise ja šokolaadikastmega (35) on samuti õnnestunud valik – üllatusi ei tasu oodata, see on lihtsalt hea toekas maiustus.

"Kalevi" jahtklubi baar

Pirita tee 17

Avatud iga päev 11-22

Hinne: 8