Jõulusink

Vaja läheb
• 1–2 kg kontideta sinki
• 2 sl fariinsuhkrut
• 1 sl vett

Valmistamiseks
kuumuta ahi 125 kraadini. Võta võrk singi ümbert ära ja leota sinki külmas vees ning pane ahjupotti. Küpseta ahju alumises osas 70–75 kraadi juures, kuni singi sees olev  temperatuurimõõdik näitab 72 kraadi. Küpsetamise lõpus pintselda sink üle fariinsuhkruga, mis on segatud vähese veega.

Glögipasteet

Vaja läheb
• 400 g kanamaksa
• 2 sl võid praadimiseks
• 1 sibul
• värskelt jahvatatud valget pipart
• 1 tl kuivatatud basiilikut
• 75 g toasooja võid
• 3 sl glögi

Želee
• 1 želatiinileht
• ½ dl kanapuljongit
• 1 sl glögi

Valmistamiseks
haki sibul peeneks. Aja või pannil kuumaks ja prae selles kanamaks ja sibul. Maks peab jääma keskelt kergelt roosa. Jälgi, et maksa üle ei küpseta, sest siis muutub see tuimaks ja kuivaks. Maitsesta soola ja pipraga. Pane segu köögikombaini, lisa basiilik, või ja peene joana glögi. Pane saadud segu vormi ja tõsta vormid külmkappi.
Sulata želatiin pakil näidatud juhiseid järgides. Aja puljong ja glögi keema ning sega želatiini hulka. Jahuta ja kalla seejärel õhuke kiht vormis olevale pasteedile ja pane külmkappi tagasi.

Jossansi sinep

Vaja läheb
• 50 g sinepipulbrit
• 5 tk suhkrut
• ½ dl 12protsendilist äädikat
• ühe muna kollane
• ½ dl vahukoort
• 1 sl konjakit
• soola ja pipart

Valmistamiseks
sega omavahel sinepipulber, suhkur ja äädikas. Klopi muna lahti, sega koorega ja sinna sisse omakorda sinep. Klopi ilus ühtlane segu, maitsesta soola, pipra ja konjakiga. Säilita jahedas.

Sidruni ja safrani naps

Vaja läheb
• 75 cl viina
• 1 g safranit
• 1 apelsini ja sidruni viiludeks lõigatud koor

Valmistamiseks
vala alkohol ilusasse pudelisse. Pane safran ja sidruni- ning apelsinikoored pudelisse. Vaata, et koored oleks hästi puhastatud ja valgest kooresisust vabad. Hoia öö läbi jahedas ning filtreeri segu läbi kohvifiltr i ning vala jook tagasi pudelisse. Hoia külmas ja enne serveerimist pane pudelisse veel mõned uued viilutatud ja puhastatud sidruni- ja apelsinikoored silmailuks.