Molekulaargastronoomia propageerijat Adriàt peetakse kokandusmaailma revolutsionääriks, kes kasutab töidu valmistamisel keemia- ja füüsikateadmisi. Uusi retsepte mõtleb ta koos abistajatega välja oma laboratooriumis Barcelonas. Nii on võinud El Bulli menüüst leida selliseid roogi nagu vedelad ravioolid, jogurtinuudlid, trühvliseentest jäätis jne.

Kolme Michelini tärni omav restoran on avatud vaid kuus kuud aastas aprillist septembrini ning hooajaeelsed broneeringud sinna kaovad praktiliselt minutitega. Ajakiri Restaurant on El Bulli valinud maailma parimaks restroaniks viiel korral - 2002, 2006, 2007, 2008 ja 2009.

Viimasel ajal on mõned kriitikud tõstnud kära, et Adrià valmistatud toit ei pruugi tervisele kahjutu olla. Näiteks Saksamaa toiduarvustaja Jörg Zipprick kirjutab, et "El Bulli" menüüd peaksid kandma hoiatust kõikide toidulisandite kohta, mida road sisaldavad.

"Need värvained, želatiinid, emulgaatorid, happelised ained ja maitsetugevdajad, mida Adria on oma toitudele imepäraste tekstuuride, maitsete saavutamiseks lisanud, ei jäta tervist mõjutamata," väitis Zipprick ajalehele Times, lisades, et mõnel nendest ainetest on laksatiivne mõju.

Eelmisel nädalal külastas Tallinnat ka Ferran Adrià vend Albert, kes andis Ekspressile intervjuu.