Mis viimasesse puutub, siis kuigi palju ma temast enne söömaminekut ei teadnud. Nende veebikülg teatab napilt, et pakutakse roogasid kohalikust ja Vahemere päritolu toorainest. Lähemalt vaadates on tegu eelkõige selle osaga Vahemerest, mis uhub Hispaania rannikut – ning see on väga meeldiv avastus. Eelkõige sellepärast, et hispaania köök on Tallinnas hoopis vähem esindatud kui juba ammu üleilmseks laienenud Itaalia oma.

Restorani ruumid tervitavad napi disaini ja paljudest menupaikadest tuttava küpsetes pruunides toonides värvigammaga, mis erilisi üllatusi ei paku, kuid on väga meeldiv ja läbimõeldud. Kõneleb väärikast, rahulikust eneseteadlikkusest, jätmata sealjuures muljet, nagu oleks tegu traditsioone rikkuda kartva paigaga. Mõistagi harmoneerub väljanägemine suurepäraselt ka kogu Rotermanni kvartali õhustikuga.

Kuuldused Alter Ego rikkalikust ja hea hinnaga veinivalikust osutuvad tõeks: väidetavalt on siinses veinikeldris 1500 nimetust ning küllap parim Hispaania veinide valik Tallinnas. Ja tõesti, ka hinnad ei mõju ehmatavalt.

Mis menüüsse puutub, siis rõõmustab esimesena silma Hispaania köögile omane peadpööritav suupistete valik. Rohkesti mitut masti mereande, liharoogi, kappareid-oliive ja muud vahemerelist. Kahjuks jäävad seekord maitsmata Hispaania verivorstiga täidetud kalmaarid (8.90 €), kuid pannil praetud kanamaks (5.40 €) täidab selle lünga kui mitte eksootilisuse, siis ülevoolavalt rikkaliku maitseelamuse osas. Oma kiindumust suppidesse saan sedapuhku süvendada marmitako de atún’i (6 €) ehk tomatise tuunikalasupi abiga. Menüü kasutab supi kohta sõna “hõrk” ning ei luiska kriipsugi – see on tõesti õrn, mahe ja harmoonilise maitsega roog, mis lisaks tuunipaladele sisaldab paprikat ja kartulit.

Tuunisupi tõttu on lihtsam võidelda kiusatusega tellida peakäiguks menüü kalleim roog, tuunikala (24.50 €), seepärast langeb valik dorada à la sal’ile (17.50 €). Tegu on Hispaanias väga levinud meresoolakoorikus küpsetatud kuld-merikogrega. Menüüs palutakse arvestada vähemalt 30minutise ooteajaga ning roog on seda kahtlemata väärt. Kas või seetõttu, et selle serveerimine pakub omajagu põnevat vaatemängu. Ahjust tulnud kala on üleni kaetud soolakoorikuga, mis laua kõrvale asetatud alusel esmalt ettevaatlikult katki koputatakse. Siis eemaldatakse kalalt nahk ja luud ning taldrikule asetatakse sametiselt pehmeks küpsenud filee. Selliselt küpsenud koger on väga õrn ja kerge maitsega ning Alter Egos serveeritakse seda sooja kartuli- ja merekarpide salati seltsis.

Maiuste reas leidub nii tõsisemat (nagu šokolaadi-mousse) kui ka kergemat (nagu pošeeritud viigimarjad). Sedapuhku palume ettekandjalt aga lihtsalt jäätist (mida menüüs omaette kirjas pole). Selgub, et pakutakse kamajäätist (4.20 €) – nii et lõpetame eine meeldiva koduse toiduga, mis on jahe kui aprilliõhtu, kuid milles on juba ka pisut suve mekki.