Vast ilmunud "Meeleheitel koduperenaiste kokaraamat" annab ettekujutuse eri naisosatäitjate toidueelistustest ja ühtlasi paljastab nende olemuse. Selline nagu on naine, on ka tema valmistatud söök. Ultramoodne sisustus klassikalises köögis defineerib Bree'd kui naist, kes elab ja hingab toidust. Nii selle maitsest kui välimusest. Kui Bree'l läheb elus hästi, tähistab ta seda toiduga, aga kui on rasked ajad, põgeneb ta taas kööki askeldama. Lahutatud üksik ema Susan Myeri kokaoskused on piiratud, kuigi ta on alati valmis proovima. Lynette Scavo on pragmaatiline ning alati hõivatud oma nõudliku töö ja suure perega, nii et tal pole aega gurmaanlusele mõeldagi. Endine modell Gabrielle Solis kahtlemata naudib peent kokakunsti, kuid ta ei lase endale ligi mõtet, et peaks vaevarikka toiduvalmistamise protsessi ise käsile võtma. Ainult Edie Britt, kes meeste võrgutamiseks on loonud ahvatlevaid roogi, suudab kokakunsti vallas samal areenil konkureerida Bree'ga.

Lugedes "Meeleheitel koduperenaiste kokaraamatut", mõistate, kui erinevad me oleme. Kui olete nagu Bree, on valmistatud roogade maitse ja välimus täiuslikus tasakaalus. Kui sarnanete Susaniga, tuleb käeulatuses hoida rida maitseaineid, et pisivigu maskeerida.

Retseptid Christopher Styler


Bree aurutatud ja brändiga flambeeritud jõulupuding

  • 2½ dl rosinaid
  • 20 kuivatatud aprikoosi, lõigatud sentimeetristeks kuubikuteks
  • 225 g kivideta datleid, lõigatud sentimeetristeks kuubikuteks
  • ½ dl tumedat rummi või brändit, lisaks veel valmis pudingi immutamiseks
  • 120 g soolata toasooja võid, lisaks veidi vormi määrimiseks
  • 2½ dl nisujahu
  • ½ tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kuivatatud ingverit
  • ½ tl jahvatatud kaneeli ja vürtse
  • 1¼ dl pruuni suhkrut
  • ühe sidruni riivitud koor
  • 3 suurt muna
  • 5 dl jämedat keeksipuru (valmistatud poolkõvaks tõmbunud keeksidest)
  • 2½ dl piima

Pane kuivatatud puuvili ja ½ dl rummi keskmisesse kaussi. Jälgi, et puuviljatükid teineteise külge ei kleepuks. Lase neil pool tundi liguneda, liiguta aeg-ajalt.

Määri ohtra võiga 1,5-liitrine sufleevorm. Pudingi aurutamiseks otsi paksu põhjaga pott, mis on piisavalt sügav, et seda saab kaanega katta, kui pudinginõu on sees. Potti vala 12 cm vett ning pane poti põhja metallist restike.

Sega jahu, küpsetuspulber ja vürtsid eraldi kausis ning pane kõrvale. Vahusta või, suhkur ja sidrunikoor, kuni saad ühtlase segu. Lisa ükshaaval munad, pärast iga muna põhjalikult kloppides. Vala juurde leotatud puuviljad ja kausi põhja jäänud rumm. Lisa keeksipuru ja seejärel jahusegu. Vala juurde piim ja sega, kuni tainas on ühtlane. Tõsta tainas ettevalmistatud sufleevormi ja kata tihedalt fooliumiga.

Aja vesi potis keema ning keeda tasasel ja ühtlasel tulel. Tõsta sufleevormis puding potti asetatud restile ja auruta, kuni puding on ühtlaselt läbi küpsenud ning keskelt veidi kerkinud (umbes 3 tundi). Kontrolli veetaset ja vajaduse korral lisa vett.

Tõsta puding potist välja, jahuta. Seejärel keera puding vormist välja taldrikule. Võid serveerida kohe, aga seda saab ka sufleevormis kuni kolm nädalat külmikus hoida. Sel puhul tuleks pudingule lisada iga päev 2 sl rummi kuni serveerimiseni. Flam beerimiseks tuleb puding tõsta kapist välja vähemalt paar tundi enne serveerimist. Vala pudingule 2-3 cl brändit või rummi ja süüta see pika tikuga põlema.


Edie inglijuuksed suitsulõhega

  • 120 g capellini'sid (selle koguse capellini pastat saad, kui asetad makaronid otsa peale seisma ja võtad neist umbes ühekroonise läbimõõduga pundi. Võib kasutada ka spagetisid)
  • 2 sl võid
  • 3 sl peeneks hakitud murulauku või värsket tilli
  • 60 g ehk 2 viilu suitsulõhet
  • soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
  • 2 seemneteta sidrunilõiku

Aseta tulele suur pott soolase veega. Samal ajal pane või koos meelepärase maitsetaimega kaussi. Pasta pane keevasse vette ja keeda segades, kuni nad on muutunud pehmeks, aga seest veidi tugevad (u 3 min). Tõsta lusikaga veerand keeduveest kaussi või juurde ja nõruta makaronid. Pane makaronid potti tagasi, aga ära tõsta tulele. Vala kausis olev segu potti ja sega hoolikalt läbi. Lisa lõhe, sega uuesti ja maitsesta soola ning pipraga. Jaga võrdselt kahte madalasse kaussi ning pane mõlemasse kaussi sidrunilõik. Serveeri kohe.


Lapsehoidjaküpsised

Bree ei jäta neid kunagi valmistamata, kui Lynette teda lapsi hoidma sunnib. Ka Lynette võttis need repertuaari, nähes, kui hästi lapsed käituvad, kui hea käitumise eest tasutakse taldrikutäie lõbusate küpsistega.

  • 3¾ dl nisujahu
  • ¾ tl küpsetuspulbrit
  • 120 g soolata võid
  • 1¾ dl suhkrut, lisaks veidi küpsistele peale
  • 1 muna
  • 1 tl puhast vanilliekstrakti
  • 1¾ dl pähklivõid
  • 1¼ dl šokolaaditükke

Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri küpsetusplaat õliga või vooderda küpsetuspaberiga. Sega jahu ja küpsetuspulber väikeses kausis. Vahusta või ja suhkur keskmise suurusega kausis käsimikseriga, kuni segu jääb ühtlane. Lisa munad ja vanilliekstrakt, seejärel pähklivõi ning klopi hoolikalt. Sega juurde kuivained nii, et tainasse ei jääks ühtki valget kohta. Vormi kahest supilusikatäiest tainast pallike ning pane see ettevalmistatud küpsetusplaadile. Suru tainapätsile klaasipõhjaga nii, et moodustuks umbes 6 cm läbimõõduga küpsis. Korda ülejäänud tainaga sama, vajaduse korral võta kaks küpsetusplaati. Küpsistele tee šokolaaditükkidest naerunäod, pannes ühe tüki kummakski silmaks ja neli tükikest suuks. Raputa küpsistele mõnusalt suhkrut. Küpseta, kuni servad on pruunid (u 20 min). Võta ahjust ja lase enne serveerimist jahtuda. Küpsised seisavad õhukindlas anumas kuni neli päeva.

Intrigeerivast kokaraamatust leiad ka Susani lehmakommi koogid ning veel palju põnevat köögis katsetamiseks.