Valmista midagi ise!

Isetehtud kingitus on kõige südamlikum. See kehtib igas valdkonnas. Valmistage ise komme ja piparkooke või keetke põnev moos. Pole vaja karta, et kommid või keedis jäävad kingisaaja omadele alla. Uskuge, toidunautlejast sõber oskab tehtud tööd igal juhul hinnata. Kingituse kena pakend lisab väärtust.

Kalevi kommipoes jäi silma verivorst, lähemal vaatlusel selgus, et tegu on šokolaadi-küpsisemaiusega, mis vaimukalt verivorstiks pakitud. Sellest inspireerituna võib ise kodus Kirjut Koera valmistada (retsepte leiab internetist), selle tihkelt majapidamiskilesse mässida ja vorstiks või miks mitte ka pikaks vorstireaks kokku siduda.

Veel üks lihtsalt teostatav idee: poest leiab ilusa kujuga pudeleid. Täida üks kvaliteetse oliiviõliga, lisa maitseks tšillikaun, küüslaugu küüned või mõni põnev ürt ja kleebi peale meeleolukas silt – südamlik kingitus ongi valmis.

Kingi emotsioone!

Materiaalsetest kingitustest paremad on emotsionaalsed kingitused. Nõnda on teatrija kontserdipiletite kinkimine saanud üsna tavapäraseks. Aga millist emotsiooni kinkida gurmaanile? Jah, meil on üritusi, kus toit ja show on ühendatud (gurmeeteater, varietee jm), aga kindlasti ei pea piirduma selle valikuga. Väga tore mõte on kinkida restorani kinkekaarte. Restoranides õhtustamine on kallis ja seda ei saa iga kodukokk endale lubada. Oktoobris valitud 50 parima söögikoha hulgast leiab kindlasti midagi meelepärast.

Tore mõte on kinkida ka mõni koolitus või kokakursus, aga siin seab piirid kindel kuupäev ja teema. Võib juhtuda, et sõbral pole just koolitusepäeval vaba õhtut või on ta selle kursuse juba läbinud. Uurige kindlasti, kas koolitust või kursust saab asendada või edasi lükata.

Parim kink on raamat

Loomulikult on hea mõte kinkida raamat. Viimasel ajal ilmub uusi kokaraamatuid nii palju, et raske on leida see õige. Hiljuti ilmunutest rõõmustab iga kodukokka kindlasti Tuuli Mathieseni „Argiõhtute kokaraamat” või „Toidutare.ee hitid” – mõlemast leiab häid retsepte igapäevaseks kokkamiseks.

Küpsetamishuvilistele võiks soovitada Angeelika Kangi raamatut „Ahjusoe”, kuhu on koondatud meie küpsetiste kuninganna parimad retseptid, ja Silja Luide uhiuut raamatut „10 jahu soolastes ja magusates küpsetistes”, kus autor annab soovitusi, kuidas ja millega asendada küpsetistes nisujahu.

Välja on antud ka mitmeid temaatilisi kokaraamatuid. Juustusõbrale sobib suurepäraselt kingituseks „Juustukuningate kokaraamat”. Väga ülevaatlikud on ka „Tšilli – päike või saatan?” ja „Oliiviõli. Rohekuldne väärtuslik nektar”.