Vaja läheb

100 g nisujahu
90 g võid
75 g suhkrut
2 muna
2 sl mett
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 sidruni riivitud koor
näpuotsaga soola

Valmistamiseks

sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool.

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks ja sega ettevaatlikult jahuseguga kokku. Sega hulka jahtunud sulavõi ja riivitud sidrunikoor. Pane tainakauss toidukilega kaetult pooleks tunniks külmikusse.

Vahepeal määri madeleine’i-vormid võiga ja täida vormi väikesed avaused 2/3 ulatuses tainaga. Küpseta 190kraadises ahjus 10–12 minutit, kuni keeksikesed on kuldsed.

Võta valmis keeksikesed vormist välja ja serveeri soojalt. Säilita kinnises karbis — nii püsivad nad mahlastena.
KonjakisoovitusMartell XO

Martell XO aroomist õhkuv mesilasvaha teeb just sellest konjakist õige meemaitseliste madeleine’ide kaaslase. Lõhnas tunnete veel kuivatatud puuvilju ja lilli ning vürtse. Maitse on ümar ning puuviljane, muutudes peenelt jõuliseks ja siidiseks. Sügavkuldse tooniga elegantne Martell XO konjak on loodud erilisteks sündmusteks.