Midagi erilist: Madeleine-keeksikesed ja Martelli konjak
Nende väikeste jumalike kookide valmistamiseks läheb vaja madeleine’i-vorme, värsket mett, kvaliteetset konjakit ja head kaaslast selle kõige nautimiseks.
Vaja läheb
■100 g nisujahu
■90 g võid
■75 g suhkrut
■2 muna
■2 sl mett
■0,5 tl küpsetuspulbrit
■1 sidruni riivitud koor
■näpuotsaga soola
Valmistamiseks
sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks ja sega ettevaatlikult jahuseguga kokku. Sega hulka jahtunud sulavõi ja riivitud sidrunikoor. Pane tainakauss toidukilega kaetult pooleks tunniks külmikusse.
Vahepeal määri madeleine’i-vormid võiga ja täida vormi väikesed avaused 2/3 ulatuses tainaga. Küpseta 190kraadises ahjus 10–12 minutit, kuni keeksikesed on kuldsed.
Martell XO aroomist õhkuv mesilasvaha teeb just sellest konjakist õige meemaitseliste madeleine’ide kaaslase. Lõhnas tunnete veel kuivatatud puuvilju ja lilli ning vürtse. Maitse on ümar ning puuviljane, muutudes peenelt jõuliseks ja siidiseks. Sügavkuldse tooniga elegantne Martell XO konjak on loodud erilisteks sündmusteks.