Biskviit ja selle edasiarendus rullbiskviidi kujul on selles retseptis natuke nooblimas kuues. Traditsioonilise biskviiditaina asemel, kus munavahu seob tainaks jahu, mängib siin põhirolli kvaliteetne 70% šokolaad.
Šokolaadirull maasika-kohupiimakreemigaVaja läheb
3 suurt muna
50 g suhkrut
2 tl maisitärklist
150 g 70% šokolaadi
0,6 dl vett
näpuotsatäis soola

Kreemi jaoks
100 g vahukoort
50 g suhkrut
200 g kohupiimakreemi
1 vanillikauna seemned
200 g maasikaid
puisteks kakaod

Valmistamiseks
sulata šokolaad koos veega vesivannil. Sega läbi, kuni saad ühtlase kreemi, ning jäta ootele.

Eralda munakollased valgetest ja vahusta valged näpuotsatäie soolaga tugevaks vahuks. Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, sõelu hulka maisitärklis ja lisa šokolaadikreem ning sega ühtlaseks.

Lisa saadud šokolaadi-munakollase kreemile kolmandik munavalgest ja sega läbi. Lisa ülejäänud munavalgevaht ja sega õrnalt, alt üles tõstes läbi, kuni munavalge triipe enam näha pole.

Määri küpsetuspaber tilga õliga, jaota tainas ühtlase kihina 30 x 30 cm ahjuplaadile laiali ja küpseta 170kraadises ahjus 15 minutit.

Tõmba tainaplaat kuumalt ahjuplaadilt lauale, et see edasi ei küpseks, raputa peale natuke suhkrut ja kata puhta küpsetuspaberiga.

Vahepeal valmista kreem. Selleks vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiimakreem ja vanillikaunast seemned.

Maasikad tükelda väiksemateks tükkideks. Laota kreem tainaplaadile, puista peale maasikad ja keera tainaplaat ettevaatlikult alumise küpsetuspaberi abil rulli. Lase külmkapis tunnike tõmmata. Enne serveerimist puista peale kakaod.