1. Vaja läheb
  2. 700 g vasikafileed
  3. 100 g spargelkapsast
  4. 100 g kaalikat
  5. soola ja pipart
  6. 2 sl õli
  7. vett
  8. kaunistuseks maitserohelist ja mõni tšillipipar (soovi korral)
  9. Valmistamiseks
  10. aja õli pannil kuumaks ja anna selles vasikafileetükkidele kergelt pruunikas varjund. Seejärel maitsesta liha soola ja pipraga ning tõsta 200kraadisesse ahju 10 minutiks küpsema.
  11. Jaga spargelkapsas õisikuteks ning lõika kaalikast paraja suurusega kangid. Keeda neid umbes 10 minutit, aga kontrolli, et juurikad hamba all ikka kergelt krõmpsuks. Keeduveele lisa lõpu poole sool ja 1 sl õli.

  1. Kartulipuder
  2. 500 g kartuleid
  3. 100 g vahukoort
  4. 2 sl taluvõid
  5. soola ja pipart
  6. Valmistamiseks
  7. koori kartulid ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Tambi kartulid pudrunuiaga puruks või suru läbi kartulipudrupressi. Kuumuta vahukoor, lisa või ning maitsesta. Vahusta koore ja või segu kartulipudruga kokku. Vormi pudrust ümarad pallid ja tõsta taldrikule vasikafilee ja köögiviljade kaaslaseks.

  1. Punase veini kaste
  2. 1 l lihapuljongit
  3. 10 g tomatipastat
  4. pool pudelit punast veini
  5. 1 sl pruuni suhkrut
  6. soola ja musta pipart
  7. 30 g võid
  8. 30 g nisujahu
  9. peotäis ürte (tüümian, rosmariin, estragon)
  10. Valmistamiseks
  11. aja puljong potis keema. Kuumuta pannil või ja pruunista selles jahu. Sega saadud mass keeva puljongi sisse. Keeda kastet tasasel tulel umbes pool tundi ning lisa vein ja tomatipasta. Keeda veel seni, kuni kolmandik kastmest on aurustunud. Lisa ürdid ning maitsesta suhkru, soola ja pipraga. Enne serveerimist kurna kaste ja vispelda õhulisemaks.

  1. Retsept Margit Kirsipuu