05.09.2008, 00:00
Nädala retsept: Maitsevõid
Ürdivõi kuulub lahutamatult grillroogade ja küpsetatud
kartulite juurde.
Kord juba valmis tehtud ürdivõid
võib pikalt säilitada sügavkülmas, kust seda on siis
vajaduse korral hea võtta ja otse toidule viilutada.
Samas
võib maitsevõid säilitada ka fooliumisse, toidukilesse
või küpsetuspaberisse pakituna kuni nädala külmkapis.
Siin kolm eri maitsega ürdivõid, nii lihtsamaid kui ka
eksootilisemaid, et muuta ka kõige tavalisem toit mahlaseks ja
hästi maitsestatuks.
Sega kõik ained omavahel,
tõsta segu küpsetuspaberile ja keera tihedalt rulli. Hoia kuni
tahenemiseni külmkapis ja pikemal säilitamisel sügavkülmas.
Basiiliku-parmesanivõi
- 200 g võid
- 50 g riivitud parmesani
- peotäis basiilikulehti
- soola ja musta pipart
Päikesekuivatatud tomati või
- 200 g võid
- 8 päikesekuivatatud tomatit (kuivatatud või õlis)
- 2 küüslauguküünt
- soola ja musta pipart
Peterselli-sidrunivõi
- 200 g võid
- 1 sidruni riivitud koor
- 2 sl sidrunimahla
- peotäis lehtpeterselli
- soola ja musta pipart