Kord juba valmis tehtud ürdivõid võib pikalt säilitada sügavkülmas, kust seda on siis vajaduse korral hea võtta ja otse toidule viilutada.


Samas võib maitsevõid säilitada ka fooliumisse, toidukilesse või küpsetuspaberisse pakituna kuni nädala külmkapis.


Siin kolm eri maitsega ürdivõid, nii lihtsamaid kui ka eksootilisemaid, et muuta ka kõige tavalisem toit mahlaseks ja hästi maitsestatuks.


Sega kõik ained omavahel, tõsta segu küpsetuspaberile ja keera tihedalt rulli. Hoia kuni tahenemiseni külmkapis ja pikemal säilitamisel sügavkülmas.
Basiiliku-parmesanivõi
  • 200 g võid
  • 50 g riivitud parmesani
  • peotäis basiilikulehti
  • soola ja musta pipart
Peenesta minilõikuri, köögikombaini või noaga basiilik. Sega toasooja või ja parmesaniga. Maitsesta soola ning musta pipraga.
Päikesekuivatatud tomati või
  • 200 g võid
  • 8 päikesekuivatatud tomatit (kuivatatud või õlis)
  • 2 küüslauguküünt
  • soola ja musta pipart
Haki päikesekuivatatud tomatid ja purusta küüslauguküüned. Sega toasooja võiga ja maitsesta soola ning musta pipraga.
Peterselli-sidrunivõi
  • 200 g võid    
  • 1 sidruni riivitud koor
  • 2 sl sidrunimahla
  • peotäis lehtpeterselli
  • soola ja musta pipart
Haki petersell. Sega toasooja võiga riivitud sidrunikoor, pressitud mahl, lehtpetersell, sool ja must pipar.