Prantslased armastavad
šokolaadi ja kõike, mis sellest teha annab. Üks
võrratumaid magustoite, mida tõelisele šokohoolikule
pakkuda, on soe, pealt krõbe ja seest veel kergelt vedela sisuga
šokolaadikook, mida serveeritakse vanillijäätisega.
neljale
Taigen:
- 100 g mõrušokolaadi
- 100 g võid
- 2 muna
- 1 sl jahu
- 1,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillsuhkrut
- 0,5 dl Amaretto likööri
- 200 g külmutatud kirsse
- serveerimiseks vanillijäätist
Sulata paksupõhjalises kastrulis tükeldatud
šokolaad ja või. Sega ühtlaseks, tõsta tulelt ja
jahuta. Sega hulka munad, jahu, suhkur ja vanillsuhkur. Sega
ühtlaseks ja vala tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud
metallist muffinivormi. Aseta peale kirsid ja küpseta 200 kraadi juures 10
minutit. Serveeri soojalt vanillijäätisega.