neljale

Vaja läheb
• 4 tuunikala steiki (600 g)
• 1 apelsini koor ja mahl
• 0,5 dl oliiviõli
• lehtpeterselli
• soola
• musta pipart

Valmistamiseks
sega kokku marinaad ja lase tuunikala tükkidel veerand tundi marineerida. Seejärel prae neid grillpannil mõlemalt poolt umbes kaks minutit. Jahvata veskist peale soola ja pipart. Tuunikala peab seest jääma medium nagu loomalihagi. Kui soovite aga täisküpset tükki, võib need veel viieks minutiks ahju panna. Tuunikala grillimiseks suvisel aiapeol kulub 10 minutit.

Tšilli ja küüslauguga maitsestatud haikala

neljale

Vaja läheb
• tervest haikalast lõigatud neli ratast (600 g)
• 1 sidruni mahl ja koor
• 1 tšilli
• 1 küüslaugu küüs
• 0,5 dl oliiviõli
• soola
• musta pipart

Lõika tervest haikalast rattad. Sega kokku marinaad ja lase haikalal marineerida 30 minutit. Prae kuumal pannil kalarattaid mõlemalt poolt umbes 2 minutit ja pane 8-10 minutiks ahju.

Suvel kulub kala grillimiseks 10 minutit.

Ürtidega maitsestatud tervelt küpsetatud merilest

Vaja läheb
• 4 merilesta
• 100 g pestot
• erinevaid hakitud ürte
• 0,5 dl oliiviõli
• soola
• pipart

Lõika merilestal ära sabaosa ja teravad uimed. Tee kalale mõlemale poole väikesed sisselõiked. Sega valmis marinaad ja määri kala sellega kokku, nii et ka sisselõigete vahele satuks marinaadi. Prae kuumal pannil umbes 2 minutit mõlemalt poolt ja pane 10 minutiks ahju, et kala küpseks luuni läbi.

Suvel kulub kala grillimiseks 10 minutit, merilestale tuleb paariks minutiks kaas peale panna, et ta läbi hauduks.