Kõik need tosin aastat on Nico ennast jaganud Tallinna ja Helsingi vahel. Abikaasa ja tütarde pered elavad Soomes. Nicole on sirgumas kaks lapselast, peagi on oodata kolmandat. Just nagu restoranidegagi.

Kolm erinäolist lapsukest

„Bocca, La Bottega ja Pescheria on nagu minu lapsed,” ütleb Nico oma restoranide kohta. „Armastan neid kõiki võrdselt ja hoolitsen kõigi eest.” Kõik kolm on mehe nägu, aga samas siiski erinevad. „Bocca menüü on selline, millisena kujutan ette Itaalia fine dining’ut. La Bottega on mälestus lapsepõlve kodustest toitudest, valdavalt kasutan seal oma ema ja vanaema retsepte. Pescheria on minu nägemus modernsest Itaalia köögist.”

Pescheria on väike restoran, kõigest 23 kohta. „See on täpselt selline, millest olen oma 48aastase kokakarjääri jooksul unistanud,” tõdeb Nicolo.

Bocca Pescheria on Sparkling Grupi seitsmes restoran. Kõik need restoranid (Tchaikovsky, Chedi, Ö, Spirit, Bocca, La Bottega) on lisaks heale köögile tuntud maitseka interjööri poolest – iga asi on omal kohal, kunagi pole midagi ülearust. Sama võib öelda Pescheria kohta. Sisearhitekt Pille Lausmäe abiga on saavutatud vaoshoitud, kuid samas luksuslik atmosfäär – just seesugune, mis kliendid ligi meelitab.

Kuigi Pescheria asub Bocca ruumides (seal, kus varem oli baariosa), ei pea kartma, et restoran kadumas on. Bocca menüü teeb küll väikesed muudatused, ent kalaroad jäävad alles ka sinna.

Värske kala otse Vahemerest

Menüü on uhke, esindatud on Vahemere kalade paremik – tuunikala, meriahven, kammeljas, meriärn. Samuti on roogades koha leidnud kammkarbid, sinimerikarbid, hiidkrevetid, merisiilid jpm. Millist kala või mereandi Nico oma lemmikuks peab? „Minu lemmik on värske kala – mida värskem, seda kvaliteetsem maitse ja välimus.”

Tooraine jõuab restorani otse Itaaliast või Prantsusmaalt suurtes jääkastides. „Tahan, et kala oleks võimalikult värske,” ütleb Nico. Menüüs meie kohalikke kalu pole. „Maitselt on need väga head, aga Vahemere söökidesse sobib kala, mis on kasvanud soolasemas vees,” põhjendab autentseid Itaalia maitseid tagaajav mees. Aga muud toorained? „Valdavalt tuleb kõik Vahemere äärest. Kohalikust toorainest kasutan lill- ja spargelkapsast.”

Road näevad välja isuäratavad ja on tunda, et nendesse on Nico pannud oma südame. „Toidu valmistamine tähendab minu jaoks kõike – see annab mulle adrenaliini ja emotsiooni. Köögis pliidi ees tunnen end tõeliselt õnnelikuna,” ütleb mees lõpetuseks.

Kööki Nico pärast kohtumist otsejoones suundubki. Pescheria road vajavad veel lihvimist, seejärel tuleb mõelda Bocca uuele menüüle ja õhtul on tarvis jõuda La Bottegasse.