Mis toimub Nopi köögis?


Londoni tipprestoranides kogemusi omandanud kokk Ants Uustalu on kodumaale naasnud ja Nopi köögis askeldamas. Koheapeal tehakse värskeid valmis- ja poolvalmistooteid, nagu pasta ja pastakastmed, mida saab poest koju kaasa osta või kohapeal süüa. Siit leiab huvitavaid suupisteid ja värskelt valmistatud määrdeid, nagu näiteks mitmesuguste ubade põhjalised hummused, tomatiliste ja paprikaliste baasil valmistatud määrded, avokaado kui väga kasuliku juurvilja määre guacamole ja pestokastmed. Võileibade ja salatitega valikust on näha, et rohelisi salatiteid kombineerides on võimalik muuta neid väga ahvatlevateks ja mõnusateks. Ikka selleks, et pärast nende söömise lõpetamist oleks nii meelel kui kehal hea ja kerge tunne.



Eriline tähelepanu hommikusöögile


All day breakfast, mis on eriti sobiv perekeskseks nädalavahetuse alguseks, on iseenesest eriline ning nõuab ka rohkem toimetamist. Peale sooja hommikusöögi menüü pakutakse ka jogurti ja müsli kombinatsioone ning ärksaid puuviljasalateid. Et kõik puuviljade head toitained hästi meieni jõuaksid, tuleb neid, nagu teada, värskelt pressida. Nopist leiab lisaks teada-tuntud värskelt pressitud mahladele veel Arizona metsade mustika acai, mis maailmas oma kasulikkuse tõttu laineid lööb. Olgu nädalavahetus või mitte, on iga päev olemas ka soe supp. Head näited selle kosutava kõhutäie valikust on terav läätsesupp, porgandi-ingverisupp, röstitud paprika ja tomatisupp, peedisupp ja vanaema kanasupp.


Lapsesõbralikkus ja perekesksus


Ühele tõsiseltvõetavale naabruskonna söögikohale sobivalt hoolitakse siin silmanähtavalt palju lastega peredest. Lastele on oma mängunurgake, kus joonistada ja raamatuid sirvida. Suvel hakkab siseaias olema liivakast ja kiik, et kõigil  pereliikmetel oleks siin mõnus olemine. Lihtsad siseviimistlusmaterjalid. Naturaalne ja lihtne sisedisain ning poeriiulite ja kohvikumööbli lihtsad materjalid loovad koduselt õdusa atmosfääri. Igav siin aga ei hakka, sest pisut rahutust ja kiirust ning heas mõttes trügimist kaasneb iseenesest  kaasaostmistega. Samas on see koht, kus end väga hästi tunda ning kas või tundide kaupa arvutit nokitseda, lehti ja ajakirju sirvida või siis sõpradega kokku saada.