Hommikusöök ja lõunapakkumised

Traditsioonilises Prantsuse kohvikus pakutakse klassikaliste Prantsuse retseptide järgi kohapeal küpsetatud suus sulavaid saiakesi ja kooke, quiche’e, tarte’e, käsitsi valmistatud šokolaadikomme, makroone ja küpsiseid. Menüüst leiab mitmeid salateid, nädalapakkumistes on prantsuspärased supid, praed ja desserdid. Samuti saab hommikuti putru ja omletti.

Bistroo (Foorumi keskuses) on suure Bonaparte’i noorem võsu, mis lähtub samadest põhitõdedest nagu tema vanem eeskuju. Tähtis on kvaliteetne toit ja professionaalne teenindus, kuid seda pakutakse lihtsamas vormis nagu bistroole kohane. Tööpäevadel (11–15) on lõunapakkumised, mis oma hinnalt on rohkem kui sõbralikud.

Rukkililledega kaunistatud croissant

Üks liige Bonaparte’i peres on deli, mis asub restorani kõrvalmajas. Pagariärist tulev saialõhn täidab maja ja levib ka tänavale ning meelitab möödujaid sisse astuma.

Paar kuud tagasi liitus Bonaparte’i kollektiiviga pagar Anneli Verk, kes tõi kaasa värskeid ideid. Populaarsete täidisega croissant’idele kõrvale tulid uued, millele lisavad maitset ja ilu kõrvitsaseemned ja ürdid, martsipan ja pohlad ning valge šokolaad ja rukkililleõied.

„Toorainetest kasutame ikka õigeid asju – või, muna, koor, jahu, naturaalsed ürdid –, ei mingeid kiirvalmindajaid ega maitsetugevdajaid,” on Anneli Verk oma toodangu üle uhke. Värskeid saiakesi saab kohvi kõrvale nautida või kaasa osta Bonaparte’i bistroost juba kell 7.45, Bonaparte’i kohvik vanalinnas avatakse kell 8 ja deli kell 9.

Jõulueelne piparkoogihullus

Enne jõule muutub Bonaparte Deli piparkoogimaailmaks – sellist valikut on mujalt raske leida. Piparkooke on igas suuruses ja eri kujuga, keset lauda ilutseb piparkoogimaja. Ülimenukad on möödunud aastal turule tulnud piparpulgad, kus piparkook on kastetud šokolaadi sisse ning maitsestatud tšilli, ingveri ja pipraga. Samuti on populaarsed vanikud, kus piparkoogid ja kuivatatud puuviljad on kenasti paela otsa aetud. Piparkooke on valikus glasuuriga ja ilma, et igaüks saaks ise kodus isikupärased kaunistused lisada. Ja loomulikult saab osta piparkoogitainast.

Kui siia lisada veel lumehelvestega kaunistatud makroonid ja uhke lehviga šampanjapudelid, pakub Bonaparte neile, kes kaubanduskeskuste ostumöllust eemale hoiavad, palju kingiideid.

Retsepte Bonaparte’i menüüst

Quiche

Retsept: Anneli Verk, Bonaparte’i pagar.

Tainas:

>270 g tatrajahu

>130 g nisujahu

>11 g soola

>3 muna

>60 g vett

>250 g võid

Kate:

>150 g riivjuustu

>10 kirsstomatit

>veerand oksa rosmariini

>400 g vahukoort

>4 muna

Sega kokku tainas ja mätsi palliks. Lase külmikus üks tund seista. Seejärel rulli lahti ja pane vormi. Pane tainale tomat, riivjuust ja rosmariin. Vala peale vahukoore ja muna segu. Aseta vorm 20–25 minutiks 210kraadisesse ahju.

Sibulasupp

Retsept: Sergei Nejolov, Bonaparte’i peakokk.

>200 g sibulat

>30 g valget veini

>100 g juurviljapuljongit

>1 küüslauguküüs

>tüümiani

>1 loorberileht

>õli praadimiseks

Tükelda sibul ja prae õlis, kuni sibul on kuldne. Lase puljong keema ja hauta sibulaid puljongis umbes 10 minutit. Lisa vein, küüslauk ja maitseained. Lase keema ja supp on valmis.