Tõnis Arro on üks neist, kes PARE sünniga tihedalt seotud oli. „Rääkisin sellest ideest esmalt oma äripartneri Heiti Pakuga, kellega koos olime jõudnud just mõni aasta varem asutada konsultatsioonifirma Fontes,” meenutab Arro. Tegevust laiendada soovides selgus, et personalivaldkonna teenuste müümiseks tuleb arendada turgu. Selleks oli aga omakorda vaja professionaalseid personalijuhte ja neid tollal veel ei olnud. Nii jõuti tasapisi mõtte ja vajaduseni personalitöö ühingu PARE asutamiseks. Peale Arro lõid kampa veel asutajaliikmed Heiti Pakk, Mihkel Pärjamäe ja Mati Sööt.

„Minu tagasihoidlik panus PARE asutamisse ja ajalukku oli asutamise idee kui niisugune ja mõttekaaslaste leidmine selleks,” ütleb ta. „Olen üsna kindel, et nii asutamise idee kui ka organisatsiooni nimi olid minu välja mõeldud,” jätkab ta. PARE asutatigi esimesel personalijuhtimise konverentsil 1992. aasta oktoobris.

PARE idee autor Tõnis Arro.

Personalitöö oskuste konverentsist strateegilise inimeste juhtimise konverentsini

Algusaastatel oli PARE personalijuhtimise aastakonverentsi roll personalitööalaste teadmiste ja praktikate vahendamine. Tänapäeval on PARE konverents võrdselt põnev ja kasulik nii personalijuhtidele kui ka kõikidele teistele juhtidele. Konverentsi eesmärk on tutvustada trende inimeste juhtimises ning jagada teavet uuenduslikest praktikatest maailmas ja Eestis. Konverentsil on alati esinenud maailmas kõrgelt tuntud ja tunnustatud eksperdid. Nii ka 2018. aasta aprillis, mil 26. korda toimuval PARE konverentsil räägime neuroteadusest, agiilsusest ja tehnoloogilistest arengutest kui kolmest inimeste juhtimise suunajast tulevikus.

Personalitöö oskuste arendamine PARE kogukonnas

PAREt on vaja, et personalitöö tegijad saaksid oma tööd paremini teha. Selleks pakub ühing praegu palju võimalusi, arvestades personalitöö valdkonnas töötavate inimeste erinevate vajadustega. Personalitöötaja karjääritee alguse on paljud praegu edukad personalijuhid saanud PARE personalitöö baaskoolituselt, mis on jätkuvalt kõrge kvaliteediga praktiline koolitusprogramm ühingu tootevalikus. Ja kui vundament on tugev, saab kogu karjääri vältel leida erinevaid võimalusi enda professionaalseks arendamiseks: personalitöös vajalike oskuste arendamise koolitused, paremate praktikatega tutvumine, lühiseminarid, kovisioonid, klubid ning põnevad kaasamislaborid. Professionaalne võrgustik ning toetav kogukond on väga olulised ressursid oma tööalaste väljakutsete lahendamiseks.

PARE on ka personalitöö kutse kutseandja. Tõelise professionaali tunneb ära kutsetunnistusest.

Arengu eest tänu õhinapõhistele panustajatele

PARE on arenenud koos oma liikmetega. Tegevusi ja arengut on alati kujundanud aktiivsed liikmed vabatahtliku töö alusel. Ühing on oma liikmete ja vabatahtlike nägu. SUUR tänu kõigile mitmesajale energiast, ideedest ja tarkusest pakatavale vabatahtlikule, kes kõigi nende 25 aasta jooksul on PAREsse panustanud ning personalijuhtimist arendanud. Selle töö tulemus on mõjutanud Eesti organisatsioonides juhtimise kvaliteeti ja tõstnud organisatsioonide tulemuslikkust.

Lipp on hoitud kõrgel!

PARE kauaaegne liige Maarja Leht räägib oma kogemusest: „Olen saanud palju uusi kontakte ja ideid, samuti võimalusi piiluda ka teiste „kööki”, st mida ja kuidas teised asju maha teevad, samas ka kogemusi-tarkusi
vahetada. PARE on pigem lennuk kui laev – mitte aeglane kulgemine, vaid kiire areng!”

PAREga liitumiseks või selle sündmustel osalemiseks ei pea olema ilmtingimata ametinime poolest personalitöötaja, oluline on soov ennast ja organisatsiooni arendada.

Fakte PARE kohta

PARE asutati esimesel personalijuhtimise konverentsil 1992. aastal
Asutajaid oli 17 organisatsiooni ja 1 eraisik
Missioon on toetada ja arendada inimeste juhtimist Eesti organisatsioonides
PAREt on vaja, et personalitöö tegijad saaksid oma tööd paremini teha
Võrgustikus on üle 2000 personalitöö ja inimeste juhtimise valdkonnas tegeva isiku
100 vabatahtlikku
PARE on välja andnud 3 „Personalijuhtimise käsiraamatut” ning ühe artiklike kogumiku.
PARE valib ja tunnustab:
Eesti parimat juhti
Eesti mõjukaimat personalijuhti
parimaid personaliprojekte
parimat potentsiaali personalijuhtimises
Fakte konverentsi kohta
PARE personalijuhtimise aastakonverents on Eesti kõige vanem konverents (1992)
See on Baltikumi suurim personalijuhtimise konverents
Konverentsi eesmärk on tuua Eestisse parimaid ja uusimaid inimeste juhtimise ja arendamise trende ning praktikaid
PARE personalijuhtimise aastakonverents on mõeldud inimestele, kelle rolliks on ettevõtte arengusuundade strateegiline valimine, otsustamine ja rakendamine
Jaga
Kommentaarid