Kangesti eestipärase nimega Karukera rummi kodumaa on Guadeloupe’i saar Kariibi meres, mille Kolumbuse-eelne nimi oli Karukera. Marquisat de Sainte-Marie mõisas, samas kohas kus Christoph Kolumbus maabus novembris 1493, tehti rummi juba vähemalt aastast 1895. Kust selline nimi? Kas olid seal enne käinud ja oma jäljed jätnud eesti keelt kõnelevad viikingid, on suuresti fantaasia küsimus, kuid vahva kokkusattumus on see küll.

Saare vanimas, Espérance’i rummitehases toodetakse rummi, kasutades selleks samas 70 ha suuruses mõisas kasvavat värsket suhkruroogu. Rumm on 62-, 55-, 50- või 40protsendiline, sellisena villitakse vastavalt vajadusele see ka pudelitesse. Uus hingamine tuli rummitehasele, kui tekkis kontakt kuulsate kalvadosetootjatega Drouini perekonnaga Normandias, kellel olid suured kogemused just alkoholi küpsemise alal vaatides ning nende valimisel segamiseks. Rummi, eriti vanemate ja väärikamate aastakäigurummide sortide kvaliteet ja populaarsus tõusis sellest hüppeliselt.

Guillaume Drouini, Coeur de Lioni kalvadosemõisa omaniku juhtimisel hakati tootma uut Karukera rummi, kasutades selleks ainult Barbadoselt pärit Blue Cane’i suhkruroogu, mis on nime saanud sinakast taimevaigust. See suhkruroosort on Sainte-Marie mõisa põldudel suurepäraselt kodunenud.

Rumm küpseb tammest endistes burbooni- ja ka konjakivaatides. Parima maitseelamuse saab, juues neid rumme lahjendamata tulbikujulistest klaasidest.
Joogisoovitus
Värskendavad rummikokteilid sügiskaamose peletamiseks

Ti’ Punch

Vaja läheb

5 cl valget aromaatset rummi
1 tl pruuni suhkrut või paar tilka suhkruroosiirupit
1 laimiviil
jääkuubikuid

Valmistamiseks pane klaasi suhkruroosiirupit või pruuni suhkrut, lisa jääkuubikud ja vala rumm peale. Kaunistuseks säti laimiviil.