Nädala retsept
Sparglisalat hernepestoga

neljale

Vaja läheb

? 12 rohelist sparglit

? 4 valget sparglit

? 2 keskmise suurusega lillkapsapead

? hernepestot

? Salatisegu erinevatest lehtsalatitest (tammelehe-, lollo rosso-, frisee salat)

? 60 g pekani pähkleid

? 1 laimi mahl

? 100 ml oliivõli

? soola, suhkrut

? värskelt jahvatatud must pipar

Valmistamiseks

lõika vajadusel sparglil alumised puitunud otsad ära ning koori kergelt. Keeda kuni kolm minutit soolaga maitsestatud vees ning jahuta. Lillkapsas jaga väiksemateks õisikuteks ning keeda poolpehmeks. Värskest laimimahlast ja oliivõlist sega kokku kaste, maitsesta soola, suhkru ja värskelt jahvatatud musta pipraga.

Eelkeedetud lillkapsaõisikud sega hernepestoga läbi ning lase marineeruda. Sega salatisegu kastmega õrnalt läbi ning tõsta taldrikule. Seejärel jaota lillkapsaõisikud salatisegule. Lõika sparglid diagonaalse lõikega 4-5 tükiks ning laota salati peale. Kõige peale viska mõned röstitud pekanipähklid ja piserda salatikastmega üle. Jahvata peale värsket musta pipart ja serveeri.

Hernepestoks

? 100 g külmutatud herneid

? 1-2 küüslauguküünt (viilutatud)

? 75 ml oliivõli

? 10 g röstitud seedrimänniseemneid

? 1-2 oksa mündilehti

? poole sidruni mahl

? 20 g parmesani juustu

? soola ja pipart

Vala herned ja küüslauk väiksesse potti ning lisa vesi, nii et herned oleksid kaetud. Lisa sool, lase keema tõusta ning keeda tasasel tulel kolm minutit. Kurna ja jahuta. Püreesta kõik ained saumikseriga, maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Nopi rabarberikook

Vaja läheb

? 1 kg rabarberit

? 3 muna

? 200 g suhkrut

? 250 g nisujahu

? 100 g võid

? 2 tl küpsetuspulbrit

? Soola

Valmistamiseks

vahusta toasoe või koos suhkru ja soolaga. Lisa ükshaaval munad. Sega omavahel sõelutud jahu ja küpsetuspulber ning ühenda vahustatu võiseguga. Koori rabarber, lõika 1 cm suurusteks tükkideks. Sega tükeldatud rabarber ettevaatlikult taina hulka ning vala küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Küpsetada 180C juures 35–40 min kuni kook on ühtlaselt kuldpruun ning sisse torgatud küpsetusvarras jääb puhtaks.

Serveeri jäätise või vaniljekastmega.