170 g jahu
145 g suhkrut
130 ml petti
125 g toasooja võid
40 g kakaod
1 muna
½ tl küpsetuspulbrit
1 ½ tl soodat
2 tl vanillsuhkrut

Täidiseks

125 g suhkrut
70 ml vett
70 ml sõstramahla
1 tl vedelat glükoosi
2 muna valge
50 g suhkrut
8 g želatiini

Valmistamiseks

sega sõelutud jahu kokku kakao, küpsetuspulbri ja soodaga. Seejärel vahusta või ja suhkur ning klopi sisse muna, vanillsuhkur ja pett. Sega kõik kuivained saadud võimassi hulka.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, tõsta sellele kahe supilusikaga sobivat küpsisemõõtu tainakuhilad, nii et iga küpsise vahele jääks 4-5 cm ruumi. Küpseta 180kraadises ahjus 8-9 minutit ja tõsta jahtuma.

Keeda 2/3 suhkrust, glükoosist ja veest siirup. Sulata teises kausis želatiin sõstramahla hulka. Kuumuta siirup 127 kraadini, tõsta pott tulelt ja sega siirupi hulka želatiini-mahla segu. Vahepeal vahusta munavalged tsipakese soolaga. Pehmete tippude tekkides lisa munavalgevahule allesjäänud 45 g suhkrut ning vahusta edasi. Nüüd kalla kuum mahlasegu peene joana munavalgevahu hulka, samal ajal edasi vahustades. Jätka vahustamist, kuni segu hakkab paksenema. Määri saadud mass poolsoojalt küpsiste vahele. Kaunista tuhksuhkru ja vaarikatega.