Retsept: Whoopie küpsised
Vaja läheb
■170 g jahu
■145 g suhkrut
■130 ml petti
■125 g toasooja võid
■40 g kakaod
■1 muna
■½ tl küpsetuspulbrit
■1 ½ tl soodat
■2 tl vanillsuhkrut
Täidiseks
■125 g suhkrut
■70 ml vett
■70 ml sõstramahla
■1 tl vedelat glükoosi
■2 muna valge
■50 g suhkrut
■8 g želatiini
Valmistamiseks
sega sõelutud jahu kokku kakao, küpsetuspulbri ja soodaga. Seejärel vahusta või ja suhkur ning klopi sisse muna, vanillsuhkur ja pett. Sega kõik kuivained saadud võimassi hulka.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, tõsta sellele kahe supilusikaga sobivat küpsisemõõtu tainakuhilad, nii et iga küpsise vahele jääks 4-5 cm ruumi. Küpseta 180kraadises ahjus 8-9 minutit ja tõsta jahtuma.
Keeda 2/3 suhkrust, glükoosist ja veest siirup. Sulata teises kausis želatiin sõstramahla hulka. Kuumuta siirup 127 kraadini, tõsta pott tulelt ja sega siirupi hulka želatiini-mahla segu. Vahepeal vahusta munavalged tsipakese soolaga. Pehmete tippude tekkides lisa munavalgevahule allesjäänud 45 g suhkrut ning vahusta edasi. Nüüd kalla kuum mahlasegu peene joana munavalgevahu hulka, samal ajal edasi vahustades. Jätka vahustamist, kuni segu hakkab paksenema. Määri saadud mass poolsoojalt küpsiste vahele. Kaunista tuhksuhkru ja vaarikatega.