Isamaaline šokolaadi-kodujuustu tort

Põhjaks läheb vaja
4 muna
2 dl suhkrut
2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
4 sl kakaopulbrit
1 tl vanillsuhkrut
25 g võid
1 sl vett

Immutamiseks
3 sl kanget kohvi
3 sl likööri Vana Tallinn

Vahusta munad suhkruga kõvaks vahuks (vähemalt 5–6 minutit). Sega jahu, küpsetuspulber, kakaopulber ja vanillsuhkur omavahel ning sõelu munavahu hulka. Kuumuta või ja vesi keemiseni, lase pisut jahtuda ning sega tainasse. Vala tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ning küpseta 200 kraadi juures 30 minutit. Kummuta kook vormist välja, lase jahtuda ning lõika kaheks kettaks. Sega kohv ja liköör ning immuta tordipõhjad.

Täidiseks
300 g kodujuustu
2 sl suhkrut
2 sl likööri Vana Tallinn

Pane želatiin külma veega paisuma ning sulata siis kuumaveevannis. Sega kodujuust, liköör, suhkur ja sidrunimahl. Sega juurde želatiinilahus ja lõpuks vahustatud koor. Pane üks tordipõhi vormi, kata kodujuustuseguga ning aseta peale teine tordipõhi. Lase külmkapis vähemalt 2 tundi tarduda.

Tordiglasuuriks
250 g kondiitrišokolaadi
1,25 dl vahukoort
1 sl võid

Tükelda šokolaad ning lase koos koore ja võiga väikesel kuumusel sulada. Sega läbi ning vala pool glasuurist koogi keskele. Määri palettnoaga peale ja külgedele laiali ja tõsta tort natukeseks külma. Kata teise glasuurikihiga (kui glasuur on vahepeal tahkunud, siis sulata väikesel kuumusel uuesti voolavaks). Äärista šokolaadisse kastetud küpsistega ja pane taas külma.

Äärteks
14 Lady’s Fingersi küpsist
250 g kondiitrišokolaadi
0,75 dl vahukoort
1 tl võid
Lõika küpsised pooleks ning kasta madalal kuumusel koos koore ja võiga sulatatud šokolaadisse. Lase küpsetuspaberil tahkuda.

Kaunistamiseks
50 g valget šokolaadi
Tükelda šokolaad ning pane mini-grip-kotti. Suru kotist õhk välja, sulge kott ning pane kuuma vette. Kui šokolaad on sulanud, lõika nurka pisike auk ja kaunista tort rahvusliku mustriga.

Sille Vadi
http://toidutegu.wordpress.com/ (üks tunamullustest võitjatest)