Restoran-kreperii Köleri 2 avamispidu peetakse alles täna, kuigi koht on tegutsenud juba mõned kuud ja paar pulmapidugi siin peetud. Eelkõige on tegu kreperiiga, kus tatrajahust valmistatud galetid on täidetud erisuguste lihade ja juustudega, aga sama maitsvad on täidised veganite valikust, mis meeldivad ka lihaarmastajatele. Magusate kreppide valik on rikkalik – šokolaadi, puuviljade ja marjadega ning õunatäidisega, mis efektselt põlema süüdatakse. Tegu pole aga siiski pelgalt pannkoogikohaga, ka siinsetele suppidele ja salatitele on juba oma fänniklubi tekkinud.

Kõike seda on soojematel õhtutel võimalik nautida ka mõnusalt kaootilisel, võrkkiikede ja gaasilampidega varustatud terrassil, sooja pleedi mähituna. Pisematele külalistele jäävad eelkõige laupäeva hommikud koos meisterdamise, näomaalingute, laulutundide ja krepimasinaga pannkookide küpsetamisega. Ikka selleks, et jaksaks kauem mängida.
Kitsejuustu salat meega röstitud Kreeka pähklitegakahele

Vaja läheb
2 prisket kitsejuustviilu
1 keedetud peet
sorts oliiviõli ja palsamiäädikat
peotäis kreeka pähkleid
1 sl mett
soola, pipart
kaunistuseks apelsiniviile
Salatipõhjaks jääsalati, rukola ja spinatilehti

Valmistamiseks
viiluta peedid ning sega oliiviõli, palsamiäädika, soola ja pipraga. Küpseta kitsejuustuviile mõlemalt poolt ja tõsta koos peediviiludega salatipõhjale. Rösti pähklid meega ja säti pähklikuhi kitsejuustule. Kaunista apelsiniviiludega.Õrnsoolane lõhe vutimuna ja punaste sibulatega mustal leivalVaja läheb
1 kg lõhefileed
300 g toorest punapeeti, kooritud ja riivitud
60 g soola
60 g suhkrut
2,5 g valget pipart
10 g aniisi
4 viilu musta leiba
2 sl sinepikastet
värsket tilli
4 vutimuna
sorts õli

Valmistamiseks
sega omavahel sool, suhkur, valge pipar ja aniis ning hõõru lõhefilee saadud maitseaineseguga kokku. Nüüd tõsta kalafileele riivitud peet, mässi toidukilesse ja pane 2–4 päevaks külmkappi. Raskus tõsta peale ja taldrik alla, kuna kalast tuleb palju vedelikku.

Määri leivaviiludele magusat sinepikastet, kuhu on sisse hakitud värsket tilli. Keera lõheviilud rulli ja säti leivale. Prae vutimunad kuumal panil ja serveeri koos lõheleiva ning värske salatiga.Galett veiseliha ja suitsujuustugaVaja läheb
200 g veise sisefileed
100 g suitsujuustu
2 grillitud tomatit
1 sl võid
1 punane sibul

Galeti tainaks läheb vaja
1 osa tatrajahu (parim on prantsuse delikatesse müüvast Kuke ja Konna poest pärinev)
3 osa külma vett
tilgake õli
soola, pipart

Valmistamiseks
sega kõiki taina koostisaineid senikaua, kuni jahutükke tainas pole. Tõsta tainas külmkappi ja hoia üle öö. Selle aja jooksul jahu paisub piisavalt ning galetid jäävad küpsetamisel mõnusad krõbedad. Määri pannile salvrätiga õli ja aja pann võimalikult kuumaks, et krepid jääksid hästi õhukesed. Kui tainas lusikaga tõstes tundub olevat paksuvõitu, aitab sortsu vee lisamine.

Eelnevalt küpseta ahjus lihaviilud ja grilli tomatid. Viiluta sibul hästi õhukeseks ja prae võis kergelt klaasjaks. Suitsujuust tõsta otse soojale galetile, see hakkab seal sobivalt sulama. Sellele tõsta omakorda veisefileed, tomati- ja sibulaviilud ning lapi kokku.

Valmisküpsetatud galette võib täita juustude, lihaviilude, hakitud tomatite ja seentega. Samuti on siin palju mänguruumi taimetoitlastel.