06.03.2009, 00:00
Šampanja ja toidu imepärane kooslus
19. veebruaril toimus Gosset šampanjamaja õhtusöök restoranis Vertigo, mille eesmärk oli tutvustada šampanja ja toidu hõrgutavat kooslust.
Eksklusiivne õhtusöök oli erimenüü ja
väärikate jookidega – GOSSET’ šampanja ja FRAPINi
konjak – ning kohal on ka mõlema maja esindaja Prantsusmaalt hr
Wilfred Shuman.
Viiekäigulise õhtusöögi
juurde serveeriti nelja Gosset’ šampanjat, mis kõik olid
hoolikalt valitud täiendamaks suurepäraseid maitsekombinatsioone,
mille loojaks Vertigo Chef de Cuisine Imre Kose.
Täiesti
jalustrabavalt hõrk oli foie gras veloutè supp ja austri tempura
viigimarja brioch’i toast’iga, mida täiendas selle õhtu
absoluutne lemmik Champagne Gosset Grand Millésime 1999. Pearoaks
pakutav hirvefilee en croute, serveeritud krõbeda vasika-piimlihaga,
mängis kenasti duetti Champagne Gosset Grande Réserve Brutiga.
Vasika-piimliha on hõrgutis, mida prantslased oskavad eriliselt
hinnata.
Maitsete puhastamiseks ei ole paremat viisi kui serveerida
käikude vahele sorbetti. Kui see aga saab üle valatud Champagne
Gosset Grand Roséga, sünnib sellest justkui omamoodi kerge dessert.
Suurepärase šampanja-õhtusöögi kulminatsiooniks
tuuakse lauale tõeline šokolaadiparaad, mis koosneb kolmest
erinevast šokolaadihõrgutisest – soojast
šokolaadikoogist, -jäätisest ja -mousse’ist
kirsikompotiga. Seda kõike kroonis Cognac Frapin V.S.O.P. Grande
Champagne ja Cognac Frapin Chateau Fontpinot X.O. Grande Champagne Single
Estate.
Õhtusöögi lõpetuseks jäi
kõrvu tolle õhtu maskuliinse seltskonna poolt
väljaöeldud fraas, et šampanja on ainuke jook, mis ei tee
naisi inetumaks.