Ent seda pole arendaja kohe kindlasti teinud! Ülemiste Kodu pakub ridamisi suurepäraseid lahendusi, mis lausa ületavad nõudlike koduotsijate ootusi.

Alustame maja uudistamist asukohast – piirnemine kesklinnaga ning imekaunis suur järv maja ees pole just sagedane kombinatsioon. Mõnusad jalutuskäigud, rattasõidu ja rulluisutamise teeb hõlpsaks ja meeldivaks kergliiklustee otse maja eest.

Autoga kulub linnasõiduks muusikapala jagu aega. Lühikeste muusikapalade eelistaja jõuab ehk ka kaks laulu ära kuulata.

Linna ja maa tugevused

Piirkonna infrastuktuur on eeskujulik. Kool ja lasteaed on lähedal nii siis, kui eelistada Peetri alevis asuvaid, kui ka siis, kui sõita selleks linna. Piirkond on hästi liigeldav ka ühistranspordiga. Kodupoodideks kujunevad ilmselt Ülemiste Keskus ja Peetri Selver. Kõik, mis pealinnas huvi võiks pakkuda, on sõna otseses mõttes siinsamas. Südalinn, Kristiine, Mustamäe, Põhja-Tallinn või Lasnamäe – igale poole saab kiiresti.

Ometi pole tegu kaugeltki mitte linnakeskkonnaga. Ülemiste Kodu tähendab oma hooviala ja elu ehtsa looduse keskel, koos kõige selle kauniga, mida Eesti neli aastaaega meile pakuvad.

Ridaelamuboks nagu oma maja

Ülemiste Kodu pakub stiilseid ja kauneid loft-stiilis kodusid. Kandes küll ridaelamuboksi nimetust, on need arhitektuuri ja elustiili mõttes pigem eramajad. Ühine sein naabriga puudub, majade vahel on koht autodele ning panipaik.

Kõigi majade juurde kuulub aiaga piiratud hoov. Kõige suuremad krundid on otsapealsetel majaosadel, seetõttu on need teistest eelistatumad. Auto parkimine kodu juures on väga mugav, igat tulijat tervitab ka valgustatud kodutee.

Kvaliteetne ehitus

Tänapäeva koduotsija on nõudlik nii oma kodu välimuse kui ka kvaliteedi osas. Järeleandmisi ei saa teha kummalgi teemal.

Ülemiste Kodu arendaja kinnitab, et odava kipsi aeg Eesti ehitusturul on läbi. Nüüd tuleb panustada kvaliteedile, mis tagab kodu kestmajäämise.

Ülemiste Kodu majad on ehitatud kivist, nii välis- kui ka siseseinad. Lisaks kestvusele tagab see, et naabreid pole kuulda ja elutoas võib muusika mängida ka sel ajal, kui lapsed lastetoas magama lähevad.

Ehituskvaliteedile lisaks on suurt tähelepanu pööratud siseviimistlusele, kus iga detail on läbi mõeldud.

Arukas küttelahendus

Ülemiste Kodu majad on B-energiaklassiga, seega on küte ja ventilatsioon planeeritud arukalt ning säästvalt.

Maja saab soojaks põrandakütte abil, mille tagab õhk-vesisoojuspump. Täiendava ökonoomsuse ja mõnusa õhkkonna tagab soojustagastusega ventilatsioon.

Võluv arhitektuuriline lahendus

Nagu öeldud, on Ülemiste Kodu puhul tegu loft-stiilis majadega. See tähendab kõrgeid lagesid ja suuri aknaid.

Valgust jagub maja igasse osasse.

Ja aknaid on majal palju! Looduslikku valgust jagub nii kööki, elutuppa, magamistubadesse kui ka sauna.

Loft-stiil ja hea arhitektitöö paistavad kaugele: Ülemiste Kodu majadel on viltune katus, mistõttu on teisel korrusel üks toaosa 3,75 meetrit kõrge, teine aga tavakõrguses. Ka aknad on tänu sellele teisel korrusel nurgaga, mis lisab väljastpoolt vaadates majale ilu, seestpool aga päevavalgust.

Funktsionaalne planeering

Arendajad tegid Ülemiste Kodu luues tihedat koostööd kinnisvarakonsultantidega. Nemad teavad kõige paremini, millest kliendid ideaalse kodu otsingul puudust tunnevad.

Ülemiste Kodu püüti luua selliseks, et maja koosneks väga headest ja inimsõbralikest planeerimislahendustest.

117,6 m² maja koosneb kahest korrusest. Esimesel on köök, mis ühendab avatud ja suletud ruumi parimad omadused – toitu saab valmistada privaatselt ning köögis asuv kõrge aken laseb seal tegutseda loomulikus valguses.

Esimesel korrusel on suur elutuba ning saun leiliruumi ja eesruumiga. Saunast pääseb eraldi ukse kaudu avarale terrassile, segamata elutoas viibijaid. Leiliruum on varustatud aknaga.

Nutikas lahendus on seegi, et lastetoad asuvad teisel pool maja, terrassist eemal. Nii ei sega õhtul terrassil istuvad täiskasvanud pere nooremate liikmete und.

Esimeselt korruselt teisele viib trepp, mille alla on arukalt ära peidetud pesumasin ja -kuivati. Nii on köögi ja vannitoa sisustamiseks rohkem ruumi ja võimalusi, samas aga on väga mugav pesu kuivama viia.

Magamistuba walk-in-garderoobiga

Ülemiste Kodu magamistuba planeerides on läbi mõeldud kõik lahendused. Avarale magamistoale annab lisaavarust ruumi kõrgus. Ühtlasi on 15,7 m² magamistuba varustatud 5,7 m² garderoobiga. Viimasesse saab rahumeeli sisse jalutada, sellele lisab väärtust suur aken.

Maja teisel korrusel on veel kaks eraldi sissepääsuga tuba, suurustega 11,7 m² ja 12,4 m². Sinna võib sisustada nii lastetoad kui ka tööruumid, vastavalt sellele, millised on pere vajadused.

Praegu Ülemiste Kodusse maja valides on veel võimalik kaasa rääkida osa viimistlusmaterjalide teemal. Ent ka siis, kui otsustada Ülemiste Kodu kasuks hiljem, on tulemus rõõmustav – ruumide sisustamisel on kasutatud sisearhitekti soovitusi. Seetõttu võib rääkida kvaliteetsetest ja kaunitest põrandatest ning seinakattematerjalidest, samuti on Ülemiste Kodu majadel väga elegantsed siseuksed.

Viimne kui detail on valitud selle järgi, et pakkuda head lahendust nõudlikule kliendile. Igal sammul on püütud luua tõeliselt head elukeskkonda, kus inimesed võiksid end õnnelikena tunda.

Avarus ja privaatsus

Ülemiste Kodus tunnevad end hubaselt ka suuremad leibkonnad. Selleks on kõikides tubades vabalt ruumi, palju valgust, läbimõeldud planeering ning tualetid ja pesuruumid asuvad mugavalt mõlemal korrusel.

Korraldatud haldusküsimused

Majaosad jagunevad korteriomanditeks, hoovialade jagamiseks on sõlmitud notariaalne kasutuskord. Plaanis asutada korteriühistu.

Mis teeb Ülemiste Kodu eriliseks?

suurepärane asukoht
privaatne maja
B-energiaklass
ilus arhitektuur
kvaliteetne sisekujundus
funktsionaalne planeering
walk-in-garderoob
suur terrass
oma hoovialad

* Keskmine tänapäevane muusikapala kestab 3 minutit ja 30 sekundit. Just nii kaugel on kesklinnast Ülemiste Kodu

Vaata lähemalt: www.ulemistekodu.ee

Jaga
Kommentaarid