Kitsejuustu salat värskete maasikatega (neljale)
Vaja läheb:
• 240 g kitsejuustu
• 240 g värskeid maasikaid (võib asendada ka kirsstomatitega)
• 200 g erinevaid salatilehti (lollo rosso, frisee, jääsalat)
• 120 ml ürdiõli
• 40 ml palsamiäädikat

Valmistamiseks:
Rebi lehed sobivateks tükkideks, lõika maasikad lohkudeks ja kitsejuust kuubikuteks ning vala üle ürdiõli ja palsamiäädikakastmega.
Lahtine juustupirukas
Vaja läheb:
• 4 dl nisujahu
• 2 munakollast
• pakk taluvõid
• näpuotsaga soola

Täidiseks:
• 250 g sulatatud juustu
• 100 g sinihallitusjuustu
• pool paprikat
• 1 suur tomat
• 2 muna
• 1,5 dl koort
• riivitud muskaat­pähklit, soola, pipart

Valmistamiseks:
Näpi jahu ja või, lisa munakollased ja sool ning sega ühtlaseks. Pane tainas pooleks tunniks külmkappi. Pärast rulli tainas õhukeseks kettaks ja pane 22 cm läbimõõduga vormi. Vajuta tainas põhja ja äärte külge. Torka kahvliga augud. Murenda sinihallitusjuust väikesteks tükkideks ja sega sulatatud juustuga. Lõika paprika väikesteks tükkideks ja sega juustumassi hulka. Tõsta tainale ja kata tomativiiludega. Vahusta munad ja koor, maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga. Vala vormi ja pane 200kraadisesse ahju. Küpseta ca 40-50 minutit.
Lõherullid
Vaja läheb:
• Pakk lavaši      
• 200 g Philadelphia
light toorjuustu
• 100 g creme fraiche light
(kui seda pole siis hapukoor
ajab asja ära)
• 250 g kuubikuteks lõigatud
suitsulõhet
• 30 g hakitud punast sibulat
• sidrunipipart, või sutsuke
värsket sidrunimahla ja pipart
• 4 salatilehte
Valmistamiseks:
Sega ained kokku, määri ühtlaselt lavašile laiali ja kõige peale pane salatilehed.
Keera kõik koos rulli ja lõika paari sentimeetri paksused viilud, mis kenasti püsti püsivad. Juurde sobivad hästi väikesed kirsstomatid.
Melon veinikastmes
Lõika küps oranž melon keskelt pooleks. Eemalda seemned ja vala tekkinud kraatrisse punane vein. Seda saad lusikaga koos meloniga uuristada.

Külmutatud viinamarjad grappaga

Järelroaks sobib veel mõned tunnid eelnevalt külmkapis hoitud arbuus ja vardasse aetud külmutatud viinamarjad. Seda tasub proovida, sest külmutatud viinamarjad sulavad suus ja on hoopis teise maitsega kui värsked, eriti kui proovida neid koos grappaga.

Piknikuhooaeg on käimas, nii et suuremat korvi või koos kõige vajalikuga korvi soetama!