Samades Vilmsi tänava ruu­mi­des, kus on ennegi siiamlikku restoranitegevust üritatud, on juba mõnda aega tegutsenud uus üritaja, kes on seekord teinud panuse tai köögile. Peakokk on Nepalist.

Armand Kokk jätab seekord päevapakkumised proo­vimata ja tellib parema ülevaate saa­mi­seks road toi­du­kaardilt. Hinnaklass on mõõdukas – vaid mereandide hinnad küünivad üle 200 krooni.

Sombuse päevaga sobib kuum supp: valik langeb suppidele tom kha koong (85), mis on kookospiimasupp kuningkrevettide ja tai ingveriga, ja tom yam thale (65) – terav supp kalmaari, krevettide, kala, sidrunilehtede ja sidruni­rohuga. Pannkoogisarnase tai leivaga (küüslauguga või vürtsidega, 15) on supp priske kõhu­täis. Huvitaval kombel jääb mõlemast roast domineerima sidruni maitse, kuningkrevettide kõrval sisaldab thai kha koong rohkeltðampinjoniviile, mis oleks võinud ka menüüs kajastuda.

Villa Thai pakub ka salateid ja külmi eelroogi, kuid õnneks (ko­gused!) jäid mul need seekord tellimata. Teise roana otsustasin see­kord testida rammusalt kõlavat lambaliha pähklikastmes (fanaeng kae, 135), mis saabub hinnas sisalduva basmati riisiga. Kalorivae­se­ma näitena eksootilisest köögist sobib aurutatud norra lõhe tom yam-kastmes (135). Hästi maitsestatud ja pehmeks marineeritud lambaliha pähklikastmes on mait­se­meeli kõ­di­tav, ent ka väga toitev kõhutäis, pärast mida kaob töö­võime mitmeks tunniks – nii et selle söömine tasub jätta õhtutundidele. Tom yam-kaste on magus­hapu kaste juurviljadega, selline nagu neid ka Uncle Ben’s pakub, ja lõhe on korralik lõhe.

Kuigi kõht väga täis, ei suutnud ma loobuda desserdist. Jäätisedessertide kõrval pälvib tähelepanu roog nimega praetud nuudlid meega (50). Rohke kuldkollane krõbe annus on serveeritud plombiirjäätisega ja maitseb väga eksootiliselt. Ent ettevaatust— hambaid see toit ei säästa.

Idamaise toidu loputab suure­päraselt alla jasmiinitee. Huvilisele on loomulikult olemas suur valik veine ja õlut.

Eeskujulik on Villa Thai puhul see, et ülejäänud toidu saab paki­tult kaasa võtta. Teenindus asjalik ja korrektne.


Villa Thai
Tallinn, Vilmsi 6,
avatud 12–23.

Hinne 8