Tai köögile iseloomulikud tulised supid ja vürtsikad karrikastmed sobivad meiegi külmas kliimas sisikonda soojendama. Enamikus neis on üheks komponendiks roheline või punane karripasta, mida Tai kokad sidrunheinast, kalganist, ingverist, küüslaugust, koriandrist,šalotist ja tšillikauntest uhmris kokku segavad. Tai eksootika koduseks kiireks valmistamiseks soovitab meisterkokk Ilmar Räni kasutada valmis karripastasid, mida ta koos mitmesuguste vokikastmetega nimetab mugavustoodeteks. Räni ise armastab just viimaseid värskete köögiviljadega kokku segada ja vokkpannil kerge vaevaga eksootilisi maitseid taldrikule sättida. Magustoit valmib kookospiimast nagu enamik Tai magustoitudest.
Taipärane lõhekasteneljale

Vaja läheb

200 g lõhefilee tükke
2 sl õli
1 pakk punase karri kastet (Santa Maria)
pool laimist viilutatuna
1 pakk munanuudleid
punt värsket koriandrit, hakituna

Valmistamiseks

keeda nuudleid 3–4 minutit, kuni need on pehmed.

Küpseta lõhetükke pannil mõlemalt poolt, lisa karrikaste ja hauta väikesel kuumusel 2 minutit. Serveeri koos munanuudlite, laimiviilude ja hakitud koriandriga.Kookosejäätis ja vokitud puuviljadneljale

Jäätiseks läheb vaja

200 ml vahukoort
200 ml kreemjat kookospiima
100 ml tuhksuhkrut
4 munakollast
4 sl kookoshelbeid

Vokitud puuviljadeks

1 mango, tükeldatuna
pool ananassi, tükeldatuna
pool papaiat, tükeldatuna
1 sl võid
4 sl magusat tšillikastet

Valmistamiseks

vahusta vahukoor ja munakollased kõigepealt eraldi ning seejärel sega kokku. Lisa segades kookospiim ja -helbed. Vala sobivatesse vormidesse ja külmuta sügavkülmas. Voki tükeldatud puuvilju võis, maitsesta magusa tšillikastmega ja serveeri koos jäätisega. Vokitud puuvilju võib sama hästi pakkuda koos tavalise vanillijäätisega.