Traditsiooniline Tallinna Restoranide Nädal (1.–7. november) on saanud aastatega nii populaarseks, et selle kevadversiooni puudumist on korraldajatele ette heidetud juba aastaid. Nüüd seda enam teha ei saa, sest esimene Tallinna Restoranide Nädal 2017 Kevad (TRN Kevad) annab gurmaanidele taas võimaluse nautida tipptasemel toidukultuuri väljaspool koduseinu.

Eelmiste aastatega sarnaselt esindavad TRN Kevade fikseeritud menüüd osalevate restoranide igapäevast à la carte-valikut, et anda parimal moel edasi nii söögikoha omapära kui ka argipäeva atmosfääri. Miks mitte einetada väljas, kui sind ootab ees erakordse hinnaga lõuna- või õhtusöök, mille teinud professionaal, kellele toiduvalmistamine on südameasi? Pealegi pakuvad Tallinna restoranide toidud maailma metropolide parimate söögikohtadega võrdväärseid maitseid. Ka selliseid, mille saavutamine koduköögis on võimatu.

Kõik algas Suurest Õunast

TRN-i korraldamise mõte sündis New Yorgis. „Oleme osalenud sealsel restoranide nädalal korduvalt ja see on võimas elamus,” räägib Kalev Tanner, üks korraldajaid. „Arvestades linna suurust on valikus loomulikult palju rohkem söögikohti ja erinevaid kööke. Kaasa löövaid restorane on ligi 400, nende seas kõik absoluutsed tipud, ka kolme Michelini tärniga, ja üritus haarab kogu linna. Midagi sellist, kuid väiksemas mahus, korraldame igal aastal ka Tallinnas.”

Mida soovitada esimest korda tulijale?

Proovida tasub mitmeid restorane! Nii tekib võrdlusmoment ja kujunevad välja eelistused. Isegi kui mõnesse nimekamasse kohta ei õnnestu kohti broneerida, siis kindlasti tasub vaadata laiema pilguga, sest osalevate restoranide tase on tegelikult märkimisväärne. Sellise hinna ja kvaliteedi suhtega pakkumisi ootavad 18 000 gurmaani pool aastat.

Kuidas osaleda?

TRN Kevade eripakkumiste kasutamiseks tuleb endale huvipakkuva restorani külastus broneerida elektrooniliselt ürituse kodulehel. Ja see on ainus võimalus. Broneerimine algab 3. märtsil ja kohti saab korraga osta kahele kuni kuuele inimesele. Meeles tasub pidada sedagi, et söögikordade arv on piiratud ja parimad pakkumised kaovad ruttu.

TRN Kevade toetajad on Tallinna Linnavalitsus ja LHV.

Lõuna- ja õhtusöögid kahes hinnakategoorias:
- 10 € ja 20 €
- 15 € ja 30 €